Húsvét előtt is lesz elég hazai bárányhús

bárányok
Háromrevuca |

Évről évre egyre több hazai bárányhús kerül a szlovákiai üzletek polcaira. A 2018-ban értékesített 8 ezer báránnyal szemben tavaly már 22 ezer darabot adtak el. A tenyésztők szerint az idei húsvéti szezonban sem lesz gond a hazai kereslet kielégítésével.

Korábban a szlovákiai bárányhús nagy részét – rendkívül alacsony áron – külföldre, elsősorban Olaszországba exportálták, mára azonban változott a helyzet, a bárányhús iránt ugyanis Szlovákiában is nő az érdeklődés. Richard Takáč földművelésügyi miniszter felszólította a vásárlókat, hogy a közelgő húsvéti ünnepek előtt is keressék a hazai bárányhúst a boltokban. 

„Minisztériumunk feladata a juh- és kecsketenyésztés támogatása. Szorosan együttműködünk a tenyésztőkkel, hogy egész évben elegendő bárányhús legyen az üzletek polcain. Ehhez kapcsolódik a juhtej mennyiségének a növekedése is, ami hozzájárul Szlovákia élelmiszer-önellátásának a növeléséhez”

 – mondta el Takáč a Rózsahegyi járásban található háromrevucai (Liptovské Revúce) juhtenyésztő farmon tartott sajtótájékoztatóján. A háromrevucai farm a több mint 2600 darabos állatállományával a legnagyobb ilyen gazdaságok közé tartozik Szlovákiában.

A tenyésztők szerint a szlovákiai juhfarmok jelenleg is tele vannak bárányokkal, a szlovákiai fogyasztók így idén is egészséges bárányhúsból válogathatnak az üzletekben. 

„A hús kiváló minőségű és ellenőrzött, a fogyasztók 100%-ig biztosak lehetnek abban, hogy egészséges és friss húst vásárolnak. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján elmondhatjuk, hogy a bárányhús fogyasztása különösen a húsvét előtti időszakban nő, de már vannak olyan tenyésztőink, akik egész évben igyekeznek kielégíteni a keresletet, ami a tejtermelést is növeli”

 – mondta Igor Nemčok, a Szlovákiai Juh- és Kecsketenyésztők Szövetségének az elnöke. Richard Takáč azt is bejelentette, hogy az általa vezetett minisztérium mindent megtesz annak érdekében, hogy tovább növelje a szlovákiai bárányhús arányát az áruházláncokban, ezzel is szeretnének ugyanis hozzájárulni a juh- és kecsketenyésztés felfuttatásához.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?