Heger nagyon valószínűnek tartja, hogy Matovičcsal elválnak útjaik

Eduard Heger Igor Matovič

Eduard Heger (OĽaNO) ügyvezető miniszterelnök „nagyon valószínűnek” tartja, hogy az OĽaNO vezetőjével, Igor Matovičcsal különválnak útjaik.

„Ez nagyon valószínű, zajlik az erről szóló tárgyalás az OĽaNO-ban” – jelentette ki Heger arra a kérdésre válaszolva, hogy különválnak-e útjaik Matovičcsal.

A kormányfő nem tartja meglepőnek, hogy Matovič még nem adta aláírását egy 76 fős parlamenti többség kialakításához. „Szerintem nem fura, teljesen rendben van, nem kell erőltetni. A fontos az, hogy aki szeretne velem dolgozni, az aláírja” – jelentette ki Heger a Markíza Televíziónak.

Az OĽaNO mozgalomból még Gyimesi György aláírása hiányzik.

Heger szerint viszont még nem dőlt el egyértelműen, hogy Matovič aláírja-e a dokumentumot. Ha ez nem is történik meg, a miniszterelnök szerint van esély arra, hogy összegyűljön az aláírás 76 képviselőtől, amely lehetővé tenné egy olyan kormány felállítását, amely a 2024-ben esedékes választásokig kihúzná.

Az SaS képviselői még szintén nem adták aláírásaikat. Branislav Gröhling (SaS) szerint amíg az OĽaNO nem oldja meg belső vitáit, az új többség kialakításáról szóló tárgyalás csak a „fantáziálás” szintjén folyik.

(Denník N)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?