A politológus szerint Heger gyengén teljesített, és Matovič alárendeltje volt

heger matovič

A Comenius Egyetem politológusa, Darina Malová szerint Eduard Heger (OĽaNO) rendkívül gyenge kormányfőként végezte a munkáját.

A szakember szerint egyértelműen látszott, hogy Heger nemcsak politikai szempontból, hanem emberileg is nagyon lojális volt Igor Matovičhoz (OĽaNO).

Nem próbálta megosztani az OĽaNO képviselőit, hogy ezáltal támogatást szerezzen magának, így elkerülte, hogy esetleg új pártot alapítson, ahogy mindez 1994-ben Vladimír Mečiar kormányának menesztése után történt

– magyarázta a politológus.

Malová hozzátette, a politológiában használt osztályozási szintek alapján Eduard Heger egy gyenge miniszterelnök volt, akinek nemcsak a pénzügyminiszter átláthatatlan és kiszámíthatatlan döntéseit kellett tiszteletben tartania, hanem teljesítményét gyakran megkérdőjelezte a házelnök, Boris Kollár (Sme rodina) is.

Az adott körülmények között nem tehetett mást, minthogy türelmesen kivárt, és megpróbált tárgyalni

– ismertette a szakember.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?