A Hlas sem ért egyet Harabin jelölésével a Birói Tanácsba

Štefan Harabin

A TA3 V politike című vasárnapi műsorának vendégei, Richard Glück (Smer), Lucia Plaváková (PS) és Marián Čaučík (KDH) parlamenti képviselők is egyetértettek abban, hogy Štefan Harabint, a Legfelsőbb Bíróság volt elnökét nem szabad jelölni a Bírói Tanácsba. Samuel Migaľ Harabin (Hlas) jelölésével a Hlas sem ért teljesen egyet.

Glück bírálta, hogy az SNS a médián keresztül jelentette be, hogy Harabint jelölik a Bírói Tanácsba. „Véleményem szerint a jelölteknek nem szabadna politikai múlttal rendelkezniük, ezért úgy gondolom, hogy Štefan Harabint már csak ezért sem szabadna jelölni” – mondta Glück.

Migaľ hozzátette, ha az SNS kitartana Harabin jelölése mellett, a Hlasban tárgyalniuk kellene erről, miután a párt nem teljesen azonosul Harabin jelölésével.

A KDH nem támogatja Harabin jelölését. „Az igazságszolgáltatásnak függetlennek kell lennie, és ezt is kell mutatnia” – tette hozzá Čaučík. Plaváková szerint Harabin a szlovák igazságszolgáltatás legsötétebb időszakát képviseli, egyúttal botrányosnak tartja Ján Mazák és Andrej Majernik eltávolítását a Bírói Tanácsból.

Migaľ elismételte, a Hlas nem lát indokot arra, hogy újranyissák a koalíciós megállapodást, a házelnöki szék a Hlashoz tartozik. „Mindent meg kell tenni a koalíció stabilitásáért” – szögezte le Glück, hangsúlyozva a koalíciós megállapodás betartását.

Migaľ  szerint a civil szervezetekről szóló törvénytervezet még módosítás alatt állt, a végleges formáról még tárgyalások folynak. Plaváková rendkívül károsnak tartaja a javaslatot. Hozzátette, ez stigmatizáló azokkal a szervezetekkel szemben, amelyek külföldi támogatásban részesülnek.

(TASR)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?