Luxusépületbe költözhet az újonnan létrejött sportminisztérium

Keketi szerint ezért a bérletért kínált ár volt a legkedvezőbb (Forrás: Jakub Kotian)
Pozsony |

A turizmus és a sport fejlesztése nagy lehetőséget jelent Szlovákia számára, de egyben kihívást is. Három hónapos hivatalba lépése után a Dušan Keketi (SNS) által vezetett sportminisztérium közzétette célkitűzéseit és konkrét terveit. Tegnap ráadásul új, exkluzív helyiségeket is bemutatott a Duna-parton.

A miniszter május 7-i pozsonyi sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, hogy prioritásuk a Turizmusfejlesztési Alap létrehozása, a régiók turizmusának fejlesztése, valamint a külföldi turisták vonzása. A minisztérium jelentős összegeket kíván befektetni a turizmus és a sport fejlesztésébe. „Kiemelt célom, hogy mind a turizmus, mind a sport területén mérhető eredményeket érjünk el, ezért világos stratégián alapuló koncepcionális változtatásokat hajtunk végre. A célunk egy szakértői csapattal az, hogy beindítsuk a turizmust, több forrást juttassunk a régiókba, kiaknázva a Szlovákiában rejlő lehetőségeket” – mondta Keketi.

Ugyanakkor az új minisztérium „elhelyezésének” kérdésében is előrelépés történt. A kormány május 8-i, szerdai ülésén jóváhagyta a minisztérium új székhelyének bérleti szerződését, amely a pozsonyi Duna-parti üzleti és közigazgatási központ 7-es számú raktárának helyiségei lesznek.

Az új minisztériumnak végre saját helyiségei lesznek (Forrás: pluska.sk)

„Miután a kormánya jóváhagyta a benyújtott anyagot, szerződést kötünk az Office Center Services, s.r.o. céggel, amely megoldja az MCRŠ SR és szervezeteinek jelenlegi helyzetét” – közölte a minisztérium. Keketi miniszter további részleteket közölt az új helyiségek bérleti díjáról. Elmondta, hogy a kiválasztási folyamat átlátható volt, és a minisztérium szervezetei számára a helyiségek bérleti díja bizonyult a legkedvezőbbnek.

„A folyamat még mindig nem zárult le. Kétfordulós kiválasztási folyamatot végeztünk, ahol az első körben megkerestük az összes állami intézményt, hogy van-e megfelelő épületük, a minisztérium alapterülete és a személyzet létszáma alapján. Senkinek sem állt rendelkezésre ilyen épület, ezért a második körben nyilvános pályázatot írtunk ki. Körülbelül 15 ajánlat érkezett, melyeket aztán néhány minimális műszaki követelmény alapján csökkentettük. Ezt a számot később három ajánlatra szűkítettük le” – magyarázta Keketi.

Az ellenzéki Progresszív Szlovákia (PS) aggodalmát fejezte ki az új intézmény hatékonyságával és céljával kapcsolatban. Dávid Dej, a PS képviselője bírálta, hogy a minisztérium céljairól és a konkrét eredményekről nincs információ. „Fontos a sport és a turizmus támogatása Szlovákiában, de ennek a támogatásnak célzottnak és rendszerszerűnek kell lennie” - zárta Dej.

A 7-es számú raktárépület egy fényűző épülete (Forrás: pluska.sk)

(pluska)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?