Pompás ünneplés: Andrássy Olivér kastélyt bérelt, Katalin hercegnő gyűrűjének másolatát adta feleségének

2

Andrássy Olivér (66) humorista a monarchia hagyományát képviseli, amennyire csak tudja. Tagja a Szent György Lovagrendnek, tartja a kapcsolatot Karl von Habsburggal, és ha belépünk villájába az A iniciálés kapun, a belső tér inkább egy kastélyra emlékeztet. Hasonlóan alakult házasságának kerek negyvenedik évfordulóján is, amikor a Pozsony melletti Pálffy kastélyt választotta a családi ünnepségre. 

Andrássy Olivérnek és Dankának egy nagy közös szenvedélyük van – az utazás. Az év elején egy hajóval az Arab-tengeren hajóztak, mostanra Svájcban járnak. Egyedül járják be Európát, de természetesen szervezett formában jutnak el egyes országokba. 

Ennek ellenére nekik is voltak már nehéz pillanataik a kirándulásokon. Tunéziában Olivért majdnem rács mögé juttatta a rendőrség, mert egy taxiból filmezte a védelmi minisztériumot, Brazíliában pedig fényes nappal kirabolták útitársukat a Copacabana strandon.

Rio de Janeiróban kezdődött a házassági évfordulók ünneplésének szokása. Amikor rájöttek, hogy a Föld másik felén milyen nap van, bementek a szállodába, és kinyitottak egy üveg pezsgőt. Pontosan egy évvel később Koppenhágában voltak, és Olivér ismét elfelejtette az évfordulót. De amikor Danka emlékeztette rá, egy finom vacsorával kedveskedtek maguknak a Nyhavn kikötőben. 

A 25. évfordulójuk alkalmából elmentek a párizsi Moulin Rouge-ba. A romantikus Velencében, Zanzibáron, Kubában, Máltán és az ausztriai Wachauban és a Duna partján is megünnepelték az évfordulót. 

Az Andrássy család Szlovákiában is járt itt-ott. Az évforduló napjára az egykori Pálffy-birtokon béreltek egy termet. Ott ünnepeltek a családdal együtt.

„A lányom, Vierka HR menedzser. Olivér logikus gondolkodását örökölte, empatikus” 

– jellemzi őt édesanyja.

Vierka három unokával kedveskedett szüleinek. 

„Három lánya van, és mindegyik teljesen más” 

– mondja Olivér nagypapa. 

„A legidősebb, Karolina, a sportos típus – lovagol, korcsolyázik, síel, röplabdázik. Nem tudom, kitől örökölte, én fiúként nem voltam sportos, de ő minden sportágban jó, amit elkezd. Szégyent hoz ránk! A középső unokám olyan, mint egy manöken. A legkisebbnek pedig humorérzéke van. Még csak hároméves, de máris poénokat talál ki. Szilveszterkor negyed 11-kor bejött a felnőttek közé, és azt mondta: `Nocsak, gazemberek, menjünk aludni, jó?” 

– mesélte a nagypapa.

d
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?