Hogyan látja Zuzana Čaputová munkáját Banáš és Vinczeová?

2

1989 óta, amikor elkezdtük a demokrácia építését, szomorú szokássá vált, hogy vérig vitatkozunk. Különösen a politikában. Az elnökválasztás után Zuzana Čaputová elkezdte lecsitítani a feszült helyzetet. Vagy mégse?

Mégis sokan feláldozták ezeket a mulandóság oltárán, ahogy a pártok és politikusok jönnek-mennek. Ezt más módon is meg lehet tenni. 

"Mi már régóta a családi békére szavazunk. Ezért édesapám iránti tisztelettel és szeretettel tudok másképp szavazni, mint ő" - írta Adela Vinczeová (43) műsorvezető az elnökválasztás napján. Édesapja, Jozef Banáš (75) író pedig lánya iránti szeretettel és tisztelettel fogadta el ezt a státuszt.

Zuzana Čaputová leköszönő elnök az elnökválasztás után is igyekezett megnyugtatni a megosztott pártokat. Lehet már kicsit késő?

"Alig használta ki az öt év lehetőségét, hogy összehozza az embereket" - mondja Jozef Banáš.

 "Valószínűleg a kora is tapasztalatlanság játszott közre, elvégre annyi idős, mint a nagyobbik lányom, és érezni lehetett, hogy más módon gondolkodik. Ez ennek a Masaryknak a nagysága, aki nehezebb időkben uralkodott, de igyekezett a lehető legjobban egyesíteni a nemzetet" - mutat rá egy történelmi példára.

"Ez természetesen dicséretes, és mindig is nagyra értékeltem a kifinomult és békülékeny beszédét. De továbbá fontos, hogy megtaláljuk a békét önmagunkban, felismerjük, miért ragaszkodunk bizonyos dolgokhoz, mitől félünk. Megkérdezni magunktól, mit tudunk a témárók" - példázódott Adela. 

"Nos, az oktatási rendszerünk az egyik legrosszabb a mérésekben, a kultúra a periférián van. És mindez formálja a társadalmunkat. Szóval nem kellene meglepődnünk azon, hogy a dolgok állapota olyan, amilyen".

(plus7dní-pluska)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?