Dušan Grúň egy nagy villát épített feleségének, csak a halál választotta el őket egymástól

2

Az egykori énekes Dušan Grúň Zsolnán született, Kassán diplomázott, de zenei pályafutását Csehországban kezdte, Karel Gott, Waldemar Matuska és Marta Kubišová mellett. Visszatért Szlovákiába, Pozsonyba, amikor Juraj Velčovský zenekarában kapott lehetőséget. 

Galéria

Sőt, amikor a fővárosban megismerkedett a gyönyörű modellel és színésznővel, Majával, akit fél év ismeretség után feleségül vett, élete végéig pozsonyi lakos lett.

A házaspár 1969-ben vásárolt egy házat a jövedelmező Koliba negyedben, ahol életük legszebb éveit töltötték. 

"Eredetileg egy kicsi és régi háromemeletes ház volt az 1920-as évekből. Tíz évnyi ott élés után kezdtük el átépíteni. Öt évbe telt, mire ilyen formát öltött. Duško nem félt semmilyen munkától. Ma egy gyönyörű otthon, ahol jól érezzük magunkat együtt" - büszkélkedtek nekünk, amikor nemrég meglátogattuk őket.

Az egész banda náluk szokott találkozni. 

"Tényleg sok barátunk járt át hozzánk. Valószínűleg a Duchoň család a legtöbbet. Karol fantasztikus barát volt. Sok időt töltöttek velünk és a kislányukkal. Néha még nálunk is aludtak" - árulta el a pár együtt. 

Dušan Grúň több mint 600 zenei alkotásával az egyik legjelentősebb szlovák művész lett. Karrierje különösen a híres Repete show-ban való fellépése után kapott új lendületet.

"Azok az idők, amikor naponta három fellépésem is volt, már rég elmúltak, de minden egyes fellépést nagyon várok. Egy énekes számára nincs szebb, mint a közönség tapsa és azok a pillanatok, amikor a közönség veled együtt énekli a dalaidat" - zárta gondolatait a felejthetetlen énekes, aki bár különösen a swing zenét szerette, főként dallamos dalaival minden generációt megszólított... 

(plus7dní-pluska)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?