SZÖVETSÉGesek

Jéney Gàbor
2021. december 27.
Emlékeznek, ő volt az aki beterjesztette, hogy választás előtt 50 nappal ne lehessen nyilvánosságra hozni a közvélemény-kutatások eredményét.

Nem értem a Szövetség-Aliancia pártot. Egyesültek mondván, hogy együtt olyan erősek lesznek, hogy betudnak jutni és tudnak képviselni minket. 

Eltelt két és fél hónap és máris áll a bál. Bár a párt azért lett alapítva, hogy összeterelje az összes magyar pártot és független személyiséget. Megérkezett az MKDSZ a pártszövetségben, erre a több MKP politikus elég erős kritikával illeték. Tudjuk hogy sohasem volt az MKDSZ a legélesebb kés a fiókban.  Mindig is MOST-HÍD fiókpártjaként kezeltem és jelentős adósságot hagyott maga után. De tényleg elő kellett venni a polgárháborús retorikát? 

Magyarországon választások lesznek, nehéz ezt nem észre venni. Berényi József hirtelen elő állt azzal a tervek, hogy szüntessék meg a platformokat. Nagy Dávid és több MKP-és politikus támogatásával. Forró Krisztián már diplomatikusabban fogalmazott. Nem kell ahhoz gazdag fantázia, hogy ez a FIDESZ-nek kedvez. A Valahogy újra és újra az MKP a FIDESZ-t választja és nem minket.

Eltelt a karácsony az ember ilyenkor kevéssé van elfoglalva a hírekkel. S úgy gondolták, hogy vissza csempészi a MOST-HÍD Jakab Elemér-t és megválasztották a SZÖVETSÉG-ALIANCIA Országos Tanácsába. Emlékezzünk ő volt az aki beterjesztette, hogy a választások előtt 50 nappal ne lehessen nyilvánosságra hozni a közvélemény-kutatások eredményét. 

Úgy néz ki, hogy nem tud felvidéki politikum túl lépni a saját árnyékán. Így pedig nehéz lesz. Amíg a múltjukkal nem tudnak elszámolni és mindenfajta kétes leszerepelt politikust csempésznek vissza. Amíg a Karmelita kolostorban döntenek rólunk, addig nem lesz meg a bizalom és nincs nekik mit keresni a parlamentben. 

Pedig az ember kezdett már reménykedni. Forró Krisztián tud szlovákul és meg is mutatja a szlovák médiában. Partnerként kezeli a szlovákokat és nem használ ellenséges retorikát, de okosan és keményen ki áll a nemzetiségi érdekekért. Aztán a kórházak megvédésén dolgoztak Cziprusz Zoltán és társai. Agócs Attila és a többi polgármester és helyi politikus felhívta a figyelmet az R2 hiányára. A csallóközi polgármesterek pedig az R7-ére. E közben Mózes Szabolcs végig haknizta a médiát és Rigó Konrád-al ki álltak az egyetemek autonómiája mellett. Megalakult a női platform, magyar segélyvonalat követelve. S az ifjúsági platform is. 

Szóval nagyot ment a pártszövetség, de még sem tudta megugrani az 5%. Nem is lehet csodálkozni rajta hiszen még tavaly az év elején ment a sárdobálás. Nem az elvégzett munkától kell félni, hanem az el nem végzettől. Mondjuk nem látom a toborzást. Hiszen a legbiztosabb szavazó a párttag. De ott vannak még a gyengepontok. Mondjuk a finanszírozás. Nem rég hozták nyilvánosságra a magyarországi támogatásokat, mondjuk az MKP platformja azóta viselkedik hisztérikusan. Miért nem lehet tagdíjat szedni. Semmi sincs ingyen. Mi el vagyunk szokva ettől, de vagy mi fizetjük, vagy Orbán Viktor, esetleg mindenfajta vállalkozó (oligarchia, filantróp, gazdasági bűnöző). 

Lehet, hogy én is hibás vagyok, mert az őszi nagy menetelésben, nem dicsértem eleget a pártot. Őszintén szólva ez hiányzik a kultúránkból. Könnyebb a hibákat megfogalmazni. De viszont azt amit felépítettek az ősszel azt nagy eséllyel lerombolták decemberben. Nem könnyű közösen de csak együtt sikerülhet. Persze ez nem azt jelenti, hogy jöjjön vissza az összes kifogásolható politikus. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Profile picture for user Jéney Gàbor
88 blogbejegyzés
Jéney Gàbor
6 karma
2021. május 14.