farkas.ivan
1 karma
1 karma
Reakció az elmúlt hétvégén meghozott kormányzati intézkedésekre az országhatáron. Az írás a naponta munkahelyükre ingázók érdekében, megvédésében íródott.
Lezajlott a Nyitra Megyei Önkormányzat 30. képviselő-testületi ülése. Az MKP megyei frakcióvezetőként elemzem a testületi ülésen történteket, különös tekintettel a régióinkat és közösségünket érintő ügyekre.
A gazdaság újjáélesztéséről Szlovákiában. Az egyik régióban megtörténik, EU-támogatással, míg a másik régióban nem.
SzK közlekedési minisztere - miután a súlyos helyzetelemzést megvitatva, memorandumot fogadott el Nyitra Megye Önkormányzata a megye területét átszelő magasabb rendű közlekedési infrastruktúra állapotáról - rögvest ellátogatott Nyitrára, ezzel a megye vendége volt. A közös tanácskozás elemzése olvasható az alábbi jegyzetemben, amelyet Nyitra megyei képviselőként, az MKP frakcióvezetőjeként írtam. A tanácskozáson részt vettem a megye 6 tagú küldöttségében.
Előző jegyzeteimben a szlovákiai közlekedési infrastruktúra fejlesztéséről írtam. Most a korábban leírtak hátteréről írok, miért és hogyan teszik a régióink hátrányos megkülönböztetését. Végül, mi lehetne az egyik eszköz, amely némileg orvosolná a helyzetet, a szlovákiai stratégiát: egy új, igazságosabb adórendszer.
A szlovákiai vasútfejlesztések stratégiájáról megírt előző jegyzetem folytatása.
A pénzügyi tárca értéket a pénzért részlege a szlovákiai közútfejlesztés stratégiája után kidolgozta a szlovákiai vasátfejlesztés stratégiáját. Az előbbiről már kormányhatározat is született, az utóbbi esetében néhány héten belül ez megszülethet. Boncoljuk ki együtt a vasútfejlesztés készülő stratégiáját, még mielőtt megszületik a kormányhatározat, öszpontosítva a déli régiókra. Sajnos, itt sem számíthatunk semmi jóra.
Átmeneti időre lebénult a pozsonyi parlament. Ennek okairól és lehetséges következményeiről szól az írás.
Hétfőn tartotta meg 29. képviselő-testületi ülését a Nyitra Megyei Önkormányzat. Az elfogadott határozatokról, a régióinkat érintő eredményekről szól az alábbi jegyzet.
A SzK kormánya utolsó tanácskozásán hagyta jóvá a közútfejlesztés időbeosztását, harmonogramját. Az eddigiektől is súlyosabb diszkrimináció, amely a kormány döntésével régióinkat, szülőföldünket érte.