Horváth Mária
2 karma
Szakoktató, egészségügyi dolgozó. Már középiskolásként publikál egészségügyi felvilágosító témakörben.
2 karma
A kereskedelmi televíziókban egyre nagyobb teret kapnak a különféle főző műsorok. Állítólag nagy népszerűségnek örvendenek, nagy nézettségi mutatókkal.
Véletlenül a televíziót kapcsolgatva akadt meg bennem a lélegzet, amit láttam. A versenyzők a konyhai pulton fosztották meg tollától a szárnyasokat, úgy, hogy a mosogatóban tisztították meg az állatokat. Volt olyan versenyző, aki a csak azt a részt pucolta meg, amelyre szüksége volt. Utána ezen az asztalon szeletelték az étel azon részeit, amit nem főztek meg. Ebben az esetben esélyt sem adtak a mikroorganizmusoknak a hőkezeléssel való elpusztításukra. Ezenkívül az egész konyhában szállt a szárnyasok tolla.
De tudod mit, inkább Te ne posztolj!
Kinek nem inge ne vegye magára ezen bejegyzésemet, de nem tudok napirendre térni az felett, ahogy egyesek késztetést éreznek az iránt, hogy a szociális hálón véleményt nyilvánítsanak. Az, hogy van véleményünk dicséretes dolog, az, hogy felvállalják, még jobb. Nem is ez ellen van kifogásom, hanem a módszerrel és az eszközzel, ahogy egyesek teszik ezt.
A naptárban május 12. dátum alatt nem található piros betűs ünnep. Kár, hogy egy naptár sem tünteti fel az Ápolók Nemzetközi Napját. Igaz, mostanság mindennapra esik valami emléknap, ünnep, szinte már mindenről megemlékezünk