Morvay Péter
5 karma
“Péter, te a szlovákiai magyar értelmiséghez tartozol. És ez borzasztó.” Sz.L.
Nem szeretem ezt a fajta bemutatkozást, kommersz és unalmas. A “Rólam” menüpontot pontosan olyanoknak találták ki, akik imádják magukat, és magukról olvasni. De, ha kíváncsi vagy, kedves olvasó, ezeket a dolgokat kell rólam tudnod. Magasabb középosztály-beli családból származom, mindenem megvolt, ami még nem a hülyeség és a felesleges határát súrolja. Szencen nőttem fel, de gyökereim a Szepsi-Pozsony-Zsigárd tengely körül mozognak. Klasszikus, keresztény-konzervatív neveltetésemet hamar felváltotta a liberális világnézet toxikus-pesszimista közege, így az én világom kevert. Huszonéves koromig nem foglalkoztatott a közélet, azt sem tudtam a politika mi fán terem. Így lettem politikus. A Híd promo-csapatának főnökeként, majd a párt on-line felületeiért felelős menedzsereként azonban nagyon közel kerültem a történésekhez. Hasonló gondolkodású kollégáimmal 2013-ban megalapítottuk a Híd ifjúsági- és női szervezetét, valamint a Bél Mátyás Intézetet, amely egyfajta agytrösztként funkcionál és próbál intellektuális tőkét felhalmozni. Ennek a szervezetnek vagyok én a direttoréja. A témák, amelyekre alapozni szeretném karrierem, az emberi jogok és a kisebbségvédelem. Erre mondta Rudolf Chmel, hogy akkor én is szegényen fogok meghalni. Olvasok és írok, hátha valamelyik gondolatom előrébb viszi majd a társadalmat. Vigyázz, kedves olvasó, én sem veszem igazán komolyan magamat, hát te se tedd!
5 karma
Sokszor leírták már, sokszor meg is botránkoztunk már, a szervezett népbutítás, valamint a kritikus gondolkodás elnyomása ennek ellenére egyre nagyobb méreteket ölt Magyarországon. Propaganda-építésben ugyan van mit behozni az oroszokkal szemben, de azért haladunk. A népnemzeti őrület (nem összekeverendő a hagyományőrzéssel és a patriotizmussal – lásd alább) pedig ilyenkor, a választások előtti hetekben-hónapokban éri el a legmagasabb – japán versenyautókat is megszégyenítő – fordulatszámát.
Figyelem! Figyelem!
Csak beljebb, csak kijjebb! Aki szereti, megnézheti! Aki köhög, közénk való! Maszkot eldobni! Várunk minden hazafit a Parlamenthez! Éljen a Smer!
Rendhagyó performansznak lehettek tanúi azok, akik a délelőtti órákban a pozsonyi Posta utca (Poštová – Námestie SNP) felé vették az irányt. A kurta, de annál híresebb utca ugyanis megtelt üres bőröndökkel.
Ma van a „Homofóbia, a transzfóbia és a biofóbia elleni világnap”, ami egy hasznos és fontos esemény (lehetne) fiatal kis társadalmunk életében. Ha megengeditek, elmesélek egy kis történetet, ami az én családomban történt, és jól mutatja mennyit kell még tanulnunk és fejlődnünk. Hozzáteszem, együtt.
Ezt a humoreszket korábban írtam, akkor, amikor Gyimesi Szíjjártóval bohóckodott Komáromban. De, véleményem szerint még mindig aktuális. A nyelvezetet minden idők egyik legnagyobb magyar színművészétől, Kern Andrástól kölcsönöztem. Kedves olvasó ne feledd: "akinek humora van mindent tud, akinek nincs, az mindenre képes."