Szégyen amit művel a szlovák kormány, de!

Bindics László
2022. július 15.
Aki azt mondja, hogy az előrehozott parlamenti választások a megoldás a jelenlegi kormányválságra és nem a megegyezés, az a maffiakormány visszatérését kívánja.

Azzal, hogy még most sem a megoldáso(ko)n dolgoznak, hanem egymásra mutogatnak, civakodnak az valószínűleg már minden jóérzésű embernél gyomorproblémát okoz. A szlovákiai választók legutóbbi döntése alapján mégis az a legelfogadhatóbb (legalábbis talán az lenne), hogy a kormány maradjon és kibírja a rá bízott 4 évet. Most ez van, szeretni nem kell, de ez van.

De ha ezt a kormány képtelen megbecsülni, komolyan venni a rá bízott feladatot és esetleg elbukik, akkor az az összes vezető pozíciót betöltő képviselő felelőssége lesz és hosszú évekre, évtizedekre elveszíthetik a jobb és jobbközép értékrendű szavazók bizalmát.

Többek között a szlovákiai magyar választóknak a jövőben ezért is alaposabban meg kellene gondolniuk, hogy szlovák pártra vagy annak képviselőire adják-e a voksukat.

Egy magyar párt a parlamentben biztos és megfontolt tagja lehet a kormánynak ebben az országban. A magyarok mindig képesek voltak az észszerű kompromisszumokra és az együttműködésre. Ez a jövőben is így marad.

A Magyar Fórum arra törekszik, hogy a terméketlen veszekedések és gyűlölködés helyett megoldások és ezáltal a fejlődés legyen a magyar közösség zászlajára tűzve. Ne a rossz vagy a még rosszabb között kelljen választanunk megint, hanem egy erős, meghatározó, önálló, súllyal bíró és hiteles magyar képviselete legyen minden magyar és magyar érzelmű embernek Szlovákiában.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Profile picture for user Bindics László
35 blogbejegyzés
Bindics László
36 karma
Az én szülőföldem, sokunk szülőföldje, ahogyan mi magunk között mondjuk, a Felvidék. Ez az otthonunk. És nem egy vagy két emberöltő óta, hanem évszázadok óta, amihez nyitott mentalitás társul. Naivnak tűnik, de gondoljunk csak bele, ki ne óhajtana becsületet és tiszteletet látni maga körül, szülőföldjén ahelyett, ami van? Becsületet a munkájának, tisztességes kereset formájában is. Azt hiszem, hogy sokan szeretnék ezt így megélni. Ehelyett látszatot, valakik döntéseit kapjuk kézhez. Mondjuk ki, mindenre jutna az államból, ha a betervezett anyagiak mind egy szálig megérkeznének oda, ahová valók. Például miért kell megkülönböztetést alkalmazni észak és dél között? Hiszen tetszik vagy sem, de mi vagyunk az ország szíve és motorja.