RUSZKIK HAZA!

Jéney Gàbor
2022. január 14.
Az elmúlt 30 évben a populista pacifizmus diktált és mindig a hadsereg költségvetését vágták meg. Úgy ahogy idén is tette az ország bohóca.

Igazából a welcome to slovakia címet akartam adni, de azóta a nemzetközi helyzet fokozódik az oroszok, már a spájzban vannak. De kezdjük az elején. Hazánk egy nagyon fontos szerződés ratifikálása előtt áll. A védelmistratégiánk szempontjából elengedhetetlen az Amerikai Egyesült Államok-al megkötendő szerződés. Ilyen van többek között Magyarország-al, Lengyelország-al, Romániával, Csehország-al. Kritikusai azonban azzal támadják, hogy ezen túl az amerikai katonák azt csinálnak amit akarnak. Nos ez nincs így. Semmit nem hozhatnak vagy telepíthetnek hazánk beleegyezése nélkül. Az itt elkövetett bűncselekményeket pedig az amerikai katonai bíróság ugyanúgy ki fogja vizsgálni. Persze a különböző országokkal megkötött szerződések 95% azonos Jaroslav Naď védelmi miniszter szerint. De mivel minden országban mások a törvények ezért 2 ugyanolyan szerződés nincs. 

De e közben a nagyhatalmak is játszák a kis játékukat. Oroszország december közepén küldött egy egyezmény tervezetet az U.S.A-nak és a NATO-nak amit rá 2 napra ki is szivárogtattak. Ez az egyezmény gyakorlatilag arra kéri az Észak Atlanti szervezetet és amerikát, hogy távozzanak az ő befolyási zónájukból, ami Kelet és Közép-kelet Európa. Ami minket is érint. Őszintén szólva már 89'-ben megszabadultunk tőlük nem kellenek maradjanak otthon. 

Jens Stoltenberg NATO főtitkár kifejtette, hogy meg fogja védeni a szervezet magát. A kérdés, hogy mivel, mert kis hazánk hadereje több sebből vérzik. Az elmúlt 30 évben a populista pacifizmus diktált és midig a hadsereg költségvetését vágták meg. Úgy ahogy idén is tette az ország bohóca. 

Pár napja zavargások törtek ki Kazahsztánban is. Itt a 30 éve uraló Nurszultán Nazarbajev elnöki székben ültette Kazsim Zsomart-Tokajev-et aki viszont a saját kezében vette a hatalmat és Nurszultán embereit leváltotta. Az LPG ár- maximuma eltörlése már az államcsíny része volt. Egyébként feltűnő volt biztonságpolitikai szakértőknek, hogy túl könnyen jutnak fegyverhez a felkelők. Ez jó ok volt arra, hogy behívják az oroszokat és leváltsák Tokajevet. Orbán Viktor itt is állást foglalt és kiállt az oroszbarát Nurszultán mellett. 

A nemzetközi helyzet fokozódik. Az ukrán-orosz határnál 100 ezer orosz katona van nehéz fegyverekkel. A lengyel-fehérorosz határnál gerjesztettek egy migrációs válságot és ezzel támadják az EU-t. E közben csak tavaly 6 hadihajót adott át Kína. Guinea-bán meg akarja nyitni az első Atlanti óceáni hadikikötőjét és már Dzsibutiban és Pakisztánban így is üzemeltet. 

Ha nem kapjuk össze magunkat, akkor hamarosan nagy baj lesz. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Profile picture for user Jéney Gàbor
99 blogbejegyzés
Jéney Gàbor
15 karma