Orbán vs EU

Jéney Gàbor
2022. június 19.
Jöjjön aminek jönnie kell. Nézzük meg, hogy áll az EU és a legnagyobb belső kritikusa.

A benzinárstop ellentmond az EU alapértékeinek. S ez miért is zavarja Orbán Viktort? Amikor a 10 évvel ezelőtt elkövetett dolgai körül, most kaparásznak. Miért kellene tartania Ursula von der Leyen-től, akit Erdogan egyszerűen félre ültetett. S azóta is földig hajolnak előtte. 

Sokan úgy gondolják, hogy a pénz amivel meg lehet őt fogni. De ez szemmel láthatóan a magyar miniszterelnököt ez nem zavarja. Úgy is a pénzénél van. Ma a kontinens egyik leggazdagabb embere. Még úgy is, hogy nem lehet ezt kimutatni. S adandó alkalommal úgy is kizsarolja ezt a pénzt az Uniótól. 

De mije van Orbának és mije az EU-nak? Ma a miniszterelnök úr egy hatalmas támogatottságot élvez és óriási stabilitást élvez. Ma támogatói között magának tudhatja az illiberális országokat és pártokat, Izraelt és a Világ zsidóságát, Republikánus pártot, Arab sejteket, multinacionális cégek jelentős többségét és az utóbbi időben Afrikában és Dél Amerikában is szereztek támogatókat. 

Ezzel szemben az EU egy gazdasági és társadalmi tömörülés, amely fel tudja mutatni a Demokrata pártot, G7-et. A politkája még az EU-n belül sem valami népszerű. Úgy nyugaton, mint keleten. Nincs tekintélye és nem áll mögötte kézzel fogható erő. Nincs egy valamire való nyomozó szerve sem pedig egy hadserege. 

A magyar kormánynak van egy határozott célja. Orbán Viktort a világ leggazdagabb emberévé tenni és a lehető legbefolyásosabbá. S ezt nagyon jó marketinggel el is tudják adniuk. A magyar választókat nem érdeklik, hogy mennyi közpénzt lopnak el, hogy a rezsicsökkentést elviszik az adók. Az extra profit adók meg megtérülnek a gyenge forinttal cégeknek és az emberek fizetnek rá. Végül egy fillérel sem lesz olcsóbb az élet mint máshol. 

Az EU-nak van egy green deal-e ami egy átgondolatlan irreális program, amiben nincs semmi realitás. Teljesen elrugaszkodik a valóságtól. S ami már csak egy üres keret, mert a benne lévő tartalom majdnem összedöltötte az energia ellátást. Aztán egy feminista politikája, amit szintén nem támogat a nagy többség. Van egy klíma célja amiért általában pár tucat aktivista szokott tüntetni, ami addig szimpatikus, amíg el nem kezdenek ezek az emberek beszélni.  Van egy lmbtq politikája, ami megint csak olyan, hogy azok a politikusok akik ki mennek a pride-ra valamiért nem törvényesítik az egynemű gazdasági-szeretett közösségek jogait. S tudjuk, hogy jövő hónapban egy társaság végig haknizza a világot. S az is világos, hogy a pride-on vonuló nagy része heteroszexuális, csak a meleg felnőtt szórakoztató iparban dolgozik és ez számukra ingyenes promóciós lehetőség. Még az illegális bevándorlás, ami addig cuki amíg nem költöznek a szomszédodban. S ezt még megfűszerezi a pc-vel és woke médiával, ami nagyon durván korlátozza a szólásszabadságot és a művészi szabadságot. 

Míg a magyar kormány össze tud szedni erős logosztikával 1-1,5 millió embert. Addig az EU pár tucat klíma aktivistát, esetleg pár száz, ezer feministát úgy mint ugyanennyi migránssimogatót. 

Én még is az EU-t választom még akkor is, ha messze nem értek egyet sok mindennel. A pc-t és a woke-t szélsőségesnek tartom. Úgy gondolom hogy ezen lehet változtatni. Lehet naív vagyok. Nyugaton is bele szólnak és korlátozzák a magán életet, de mi van keleten? Mert ott szabadabban lehet beszélni, kivéve amiről tilos. Mert akkor nagyon csúnyán elbánnak az emberrel. Valamiért mégis mindenki nyugat felé menekül és ott tartja a pénzét még Kiril pátriárka is. Úgy ahogy Orbán Viktor és a ner oligarchiák is. 

Míg az EU-ban lehet változás, addig Magyarországon nem. S ezzel számol Vlagyimir Putyin is. Valószínűleg az EU vezetését felajánlotta Orbán Viktor-nak. 

Ezért jó volna leülni beszélgetni az Unió jövőjéről. "demokrata az aki nem fél" mondta Bibó István,  ezért mi sem félhetünk. Most az EU vezetése vesztésre áll. A CoFoE sajnos egy olyan felmérés volt, amilyen a nemzeti konzultáció. Progresszív moderátorok kiszedtek mindent, ami nekik nem tetszett. Ezért úgy gondolom, hogy mi centrista nyugatosoknak nem kell félnünk és szemben kell nézni a valósággal. Mert ha nem tesszük, akkor jönnek az illiberálisok! 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Profile picture for user Jéney Gàbor
99 blogbejegyzés
Jéney Gàbor
15 karma