Oltások

Bagos Bertalan
2021. május 14.
Mi a baj az oltásokkal?

Ma megint az oltásokról lesz szó. Vagyis pontosaban a nem oltottakról, a tévhitekről, az áltudósokról és a vaklármáról. 

Megjegyzem, pedagógusként már mindkét oltást megkaptam. Feleségem és anyám is túl van az első randevún. Astrát kaptunk. Nem szégyeljük, nem bántuk meg. Miért is bánnánk? Sok ismerősöm most bezzeg henceg, hogy milyen jó volt a kivárási stratégiájuk! Mert Pfizert kaptak, kapnak. De ez még  kisebb gond kérem szépen.

Mert ugyebár ott van egy csomó ember, aki nem is hajlandó beoltatni magát. Sok ok folytán. Valakik féltik az egészségüket. Mindenféle orvosi leletet lobogtatnak. Ezért, meg azért. Megmondom őszintén, valahogy nekik még meg is bocsájtok. 

De van a másik csoport, a közösségi hálón orvosi diplomát szerző, és ebből kifolyólag már aktívan praktizáló sarlatán munkacsoport. Ők azok, akik napról napra, holmi olcsó szenzációhajhász módon, mindig valami új felfedezést prezentálnak. Ehhez már csak elég egy ordas nagy kamuoldalról belinkelni egy cikket és kész is van a recept. A legutóbbi mókájuk az volt, hogy ugyanis bemondta az internet: Németországban a beoltottakkal nem kötnek e biztosítók jövőre szerződést. A tegnapi liga állása: hetven like, nyolc komment. Mindegyik okos hozzászólás, magyas színvonalon.

De most komolyra fordítva a szót!

Sajnos az igaz, hogy lassan elfogynak a regisztráltak. Itt leszünk nyakig betakarva vakcinákkal, csak sajnos nem lesz kinek beadni. Már választani is lehet majd, sőt itt lesz már az orosz is. Sok ember örömére. Vagy csak majd nehogy a bánatára. Már vándorcirkusz módjára a falvakban is megkapható lesz, lassan a kisboltban is ha kell: a kenyér mellé járni fog.

De addig még azt hiszem megélünk még egy s mást. Minden nap van valami meglepetés, s elborzadnivaló.

A végére egy mókás jelenet. A múlt héten amikor a kollégákkal a második adagot kaptuk, az egyik ponton a fiatal orvosnő annyira izgult, hadonászott, hogy a tűt a kollégám hüvelyujjába szúrta.

De csitt! Egy szót sem, mert megint jön majd a hozzászólók garmada. 

Okos hozzászólások, magas színvonalon.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Profile picture for user Bagos Bertalan
4 blogbejegyzés
Bagos Bertalan
3 karma
Hosszabban nem férne ide, így inkább kihagyom. Szeretek minden olyat, amit más utálhat. Politikát, történelmet, filmeket, természetet, a pulikat, a gyerekeimet, a családomat. Ettől, azt hiszem nem is kell több. Ez elég életcél. Nekem.