Oltás

Jéney Gàbor
2021. augusztus 1.
Soha eddig nem esett ennyi szó az oltásról mint manapság.

Soha eddig nem esett ennyi szó az oltásról mint manapság. Valaki kötelezővé tenné mások meg tüntetnek ellene és elutasítják. Jó magam beadattam magamnak és rá hagyom mindenkire, hogy cselekedjen hite szerint. De mindenki magán gyakorolja a hitét ne pedig másokon. 

Még ez a blog nem is létezett amikor a vita klubban egy vitám során megfogalmaztam, hogy nem jó szempont szerint adják a vakcinát. Nem volt szerencsés csak a kort figyelembe venni, ugyanis sok olyan lett beoltva akinek kicsi esélye volt a megfertőzöttségre.  

Én azt javasoltam, hogy vegyék egyszerre figyelembe a hely fertőzöttségét, a hely népsűrűségét, a személy munkáját, személy egészségügyi állapotát és a korát. Az sem tetszett, hogy nem lehetett egyszerre bejelentkezni. 

S aztán egyszerre csak elfogyott a vakcina. Jó ötletnek tartottam, hogy Oroszországból hozzanak vakcinát. De sajnos a politikai populizmusnak köszönhetően nem tudtak sokan kapni. Most már sokan nincsenek közöttünk akiket akkor megmenthetett volna. Sőt még be is adatták volna maguknak. Az meg már végképp elszomorító, hogy azok akik ebből politikát csináltak és visszatartották, azok most a parlamentben ülnek.

No de ez már a múlt. Ma mivel aránylag jók a fertőzöttségi mutatók az embereknek nem lett olyan fontos az oltás. Ezt próbálják rendeletekkel és vakcinalottóval orvosolni. A legújabban kampányt akarnak csinálni. Szerintem ez felesleges pénz kidobás. A sajtó aki eddig is degeszre kereste magát a koronavíruson, most hirtelen elkezdte zsarolni a politikát mondván, hogy mennyire felelőtlen a politika, mert nem náluk hirdetnek és ezért nem tudnak az emberek a vakcináról. Holott ez már annyira át van politizálva, hogy pár hirdetés és reklám spot ezen nem segít. Sőt, én úgy látom, hogy az oltás tagadók jobban bíznak az alternatív médiákban, mint a fősodratúban. 

Én ezt 2 féleképpen orvosolnám; covid pontokat nyitnék, ahol segítenének a regisztrációban, pasz elintézésében illetve lehetne ott antigén tesztet csinálni. A másik pedig amivel az oltási kedvet fokoznám az a pénz. Mondjuk adjon az állam mindenkinek aki megkapta a 2. adag vakcinát 100 €-ot. 

A pénztől jobb motivációt nem ismerek. Szerintem ez felpezsdítené az oltási kedvet. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Profile picture for user Jéney Gàbor
31 blogbejegyzés
Jéney Gàbor
2 karma
2021. május 14.
Legfrissebb blogbejegyzések