Nyögdíjasok

Jéney Gàbor
2022. január 4.
Jó magam eltörölném a 13. havi nyugdíjat az ingyenes vonatjegyeket és a nyugdíjas étkeztetést.

Boldog Új évet kívánok minden kedves olvasómnak. Bízzunk imádkozzunk, de legfőképpen tegyünk azért, hogy az előttünk álló évben egészségesebbek, boldogabbak és gazdagabbak legyünk. 

Jobboldali polgári gondolkodású, keresztény-szocialista, konzervatív emberként szégyenkezem. Nem tudom, hogy mi indokolja a minnimál nyugdíjak befagyasztását. Mert ugye elég gyakran hivatkoznak a kereszténységre és Istenre. Nem értem a kormányt, mert ezzel gyakorlatilag kiéhezteti őket. A másik oldalról meg kötelezővé akarja tenni számukra a vakcinát. 

Meg vannak a határai mindennek így a nyugdíjnak is. Nincs annyi pénze az országnak, amennyiből jó módban tudnak élni idős honfitársaink. De viszont azt meg tudnánk csinálni, hogy újra osztjuk ezt a keretet. Jó magam eltörölném a 13. havi nyugdíjat az ingyenes vonatjegyeket és a nyugdíjas étkeztetés. S differenciáltan emelném a nyugdíjakat alulról fölfelé. Ez azt jelentené, hogy megemelném a minnimális nyugdíjat s az felé pedig sávosan emelném s ez az emelés mértéke felfelé csökkene. Sőt ki lehetne egyenlíteni a nyugdíjakat a férfiak és a nők között is. 

Kapjanak nyugdíjas kedvezményt  a kis nyugdíjasok és a nyugdíjasok, de semmi szükség nincs arra a luxus nyugdíjasoknak. Minek a kedvezmény annak aki több mint 1000€ kap? Nem egyenlő esélyekre van szükség, hanem esélyegyenlőségre. 

A 2021 népszámlálás alapján 17,1% emelkedett a 65+ korosztály. Ez annyit jelent, hogy megemelik a nyugdíjkorhatárt. Illetve olyan kevés nyugdíjat fogunk kapni, hogy dolgozhatunk nyugdíjasként.

A 40 ledolgozott év utáni nyugdíj egyre messzebb kerül . Ez rossz hír a fiataloknak, de már most sem lehet azt leírni, hogy csak a hölgyek szülhetnek, mert a feministák kikérik maguknak. Igen a férfiak is szülhetnek, de ezek az urak is vaginával születtek. Sőt sok nő úgy érzik magát, hogy tenyészállatként kezeljük. Rendben van! De akkor nyugodjanak bele, hogy dolgozniuk kell 70 éves korukig. 

Uraim, nekünk is van miért szégyenkezni. Hányan hagyjuk ott a családot egy másik nőért? Bolondulunk idegen szoknyák után. Leszünk hűtlenek. Belemenekülünk a hobbikban, sportban, alkoholban, online játékokban, drogokban és a pornóban? Az utóbbi férfiak tömegének a kábitószere. Ezért nagyon sok nő érzi magát magányosnak. Rájuk szakad otthon minden. Ezért nem ártana hogy megembereljük magunkat, mert szószerint életünk végéig gályázhatunk. 

Értem én hogy, nehéz a hűség, de megéri. S ha nem megy akkor ott a prostitúció. De ha mind ketten kalandokra vágyunk, akkor a swinger klub vagy a nyíltkapcsolat. Nyíltkapcsolatban is lehet hűséges az ember. Csak legyünk őszinték a másikkal. Ezt már túl lépte a kultúra. Nem kell azért a másikat otthagyni. 

S még akkor nem is beszéltünk a kellemetlen témákról. A férfi meddőségről amitől én is szenvedek. Vagy a fiatalkori impotenciáról. Hogy a női meddőségről ne is beszéljek. Nagyon úgy néz ki hogy nincs elég orvos sem pszichológus. S ha van akkor sem engedheti meg magának mindenki. Le kellene számolni azokkal a sztereotípiákkal , hogy csak a gazdagok küzdenek ilyen problémákkal. 

Szerintem legalizálni kellene a béranyaságot. Úgy ahogy az egynemű pároknak is a gyereknevelést, szülés és adoptálást. Nem oldják meg ezt a problémát, de legalább árnyalják azt. 

Nem kellene elüldözni a fiatalokat. Ideje lenne odafigyelni rájuk, mert mellőzve érzik magukat a legutolsó kutatások alapján. Meg kellene becsülni őket, mert minden második fiatal külföldre akar költözni és nélkülük nehéz lesz. A legbiztosabb nyugdíj a sok gyerek. 

Van most egy ki nem mondott verseny az iparilag fejlett országok között. Ennek a versenynek az a neve, hogy ki tudja reprodukálni magát. A migráció nem megoldás. Ezért vagy pénzzel fizetünk, mint a németek, vagy a kultúránkkal mint a franciák, vagy tölténnyel ami a 2. Világháború óta Európában elképzelhetetlen. S e közben a migránsokat fegyverként használják ellenünk, úgy ahogy tette ezt legutóbb Moszkva. Csak mi magunk tudjuk ezt a problémát megoldani. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Profile picture for user Jéney Gàbor
99 blogbejegyzés
Jéney Gàbor
15 karma