Népszámlálás 2021

Jéney Gàbor
2022. január 22.
Nincs ok a pánikra, de a mai középiskolások már nem fognak nemzetiségi politikusként nyugdíjba menni. Sokáig fogunk dolgozni és elfeledhetjük az autonómiát a második hivatalos nyelvet és valamire való érdekérvényesítést.

Megszámoltak minket. Az eredmény borítékolható volt. Összesen 422 065 vallották magukat magyarnak és 36 402 jelölték be a magyart mint második nemzetiség. 

Ez a szám kiállítsa a politika bizonyítványát. S a politikánk megbukott. Ha valamelyik politikus azt kérdezi, hogy mit tehet ő. Arra az a válaszom, hogy akkor nincs mit keresnie a politikában, ha nem érti. 

Nincs ok a pánikra, de a mai középiskolások már nem fognak nemzetiségi politikusként nyugdíjba menni. Sokáig fogunk dolgozni és elfeledhetjük az autonómiát a második hivatalos nyelvet és valamire való érdekérvényesítést. 

Szemmel látható, hogy Gömörben szín cigány települések vallották magukat magyarnak, köszönjük. Remélem ezt holnapra nem feledjük. Ez kísértetiesen hasonlít a Magyar királyságban lévő 1910-es népszámlálás ahol a zsidóság magyarnak vallotta magát és csak velük volt megnyugtató többsége a magyarságnak. 

Csallóközben és Mátyusföldön áll a bál. Pedig ez várható volt, mert dübörög az ingatlanfejlesztés. Volt 10 éve a magyar nyelvű sajtónak, hogy kérdezzen, filozofáljon, okmyomozzon. De most meg van lepődve. Az Új Szó-nak idegen a Felvidék a többi meg propaganda lap és amíg a mi embereink ülnek ott és esetleg anyagi érdekük fűződik hozzá addig ők inkább nem tesznek fel kellemetlen kérdéseket. Ha így megy tovább, akkor szokjuk meg, hogy fel fog hígulni a magyar tömb. 

Valahogy egyik lap sem írta meg, hogy áll a helyzet északon. Mi van az északi mikro magyar tömbökkel? Ha minden magyar számít, akkor ők miért maradnak ki? 

Ideje volna már számonkérni a felelősöket. Azt hiszem mindenki tudja kik voltak döntéshozó funkcióban az elmúlt 30 évben, illetve az elmúlt 10 évben. A felelősöknek Ideje lenne ha eltűnnének örökre a politikából és a közéletből. Fejezzék be a szerecsenmosdatást! Mert most az megy magyarázkodás áttematizálás stb. 

A helyzet nem tragédia, de ha így megy tovább minden, akkor hamarosan azzá válhat. Úgy hogy Ideje lenne megemberelni magunkat. 

Kíváncsi vagyok Gyurgyík László elemzésére. Sok olyan részlet van ami számít. Ő meg tudja mondani, hogy merre tovább. 

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Profile picture for user Jéney Gàbor
99 blogbejegyzés
Jéney Gàbor
15 karma