Nem az öreg bútort kell lecserélni.

Bindics László
2022. október 8.
Az elmúlt 3 országos szintű választáson megbukott politikusaink még mindig kötik az ebet a karóhoz. Nem enged az egó és a hatalomvágy.

Pedig, tudatosítaniuk kellene, hogy ez most nem csak az ő kis homokozójuk amiben szabadon törhetnek zúzhatnak mindent. Hanem itt a mi szlovákiában élő magyarok jövője, érdeke, forog kockán.

Gondoljunk csak bele!

Aki 15-20 éve, vagy még több ideje ül a pozíciójában, székén, az nem fog semmi újat hozni, a kezdeti lendületet már rég felváltotta a megszokás és a kényelem.

Addig ne is várjunk érdemleges fejlődést amíg nem engednek oda másokat, mondhatjuk fiatalokat akik megmutathatják, hogy mit tudnak nyújtani és hozni a szlovákiai magyar társadalomnak. Úgy ahogy azt ők tették egykoron, jól és sikeresen! Mert nem lehet elvitatni sikereiket és a munkájukat, még ha hibáztak is néha. Csak az hibázik aki dolgozik. De most hátrább kellene picit lépniük és átadni a megszerzett tudásukat és a tapasztalataikat a soron következőknek.

Ezért fontos, hogy a dunaszerdahelyi régióban is a fiatal generációk már egységben gondolkodjanak.

A fejlődéshez elengedhetetlen lépés, hogy nem szabad teret adni azon embereknek akik  a magyar magyar megosztásért felelősek, akik másokat kirekesztenek.  Az elmúlt időszakban mindkét megszűnt szlovákiai magyar pártból csatlakoztak a Magyar Fórumhoz, ami jelzésértékű, mi több, még olyanok is, akik már egyikre sem szavaztak, vagy egyáltalán nem is szavaztak, esetleg szlovák pártokra adták a voksukat. Főként fiatalok. Talán nincs általános recept, de tudatosítani kell, hogy mindegy melyik volt párt szavazójáról vagy nemszavazójáról beszélünk, egyszerűen nem hagyhatjuk, hogy a politikai múlt csak úgy megosszon bennünket.

Aki tenni akar a közösségünkért és a dunaszerdahelyi járásért az tegye meg!

De ne romboljon, ne osszon meg bennünket. Tudatosítanunk kell, hogy értünk csak mi magunk tudunk tenni, és ha tetszik, ha nem, együtt kell működnünk a többségi nemzettel, mert Szlovákiában élünk. Ezért is nagyon fontos, hogy a fiatalok már egységben és együttműködésben gondolkodjanak. Teret kell adni nekik, hogy ők is megmutathassák, hogy mit tudnak.

Hiszem, hogy van erőnk újjáteremteni egy, főként a fiatal generációból álló szlovákiai magyar képviseletet, ahol mindenki megtalálja magát, a saját közös útját.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Profile picture for user Bindics László
36 blogbejegyzés
Bindics László
36 karma
Az én szülőföldem, sokunk szülőföldje, ahogyan mi magunk között mondjuk, a Felvidék. Ez az otthonunk. És nem egy vagy két emberöltő óta, hanem évszázadok óta, amihez nyitott mentalitás társul. Naivnak tűnik, de gondoljunk csak bele, ki ne óhajtana becsületet és tiszteletet látni maga körül, szülőföldjén ahelyett, ami van? Becsületet a munkájának, tisztességes kereset formájában is. Azt hiszem, hogy sokan szeretnék ezt így megélni. Ehelyett látszatot, valakik döntéseit kapjuk kézhez. Mondjuk ki, mindenre jutna az államból, ha a betervezett anyagiak mind egy szálig megérkeznének oda, ahová valók. Például miért kell megkülönböztetést alkalmazni észak és dél között? Hiszen tetszik vagy sem, de mi vagyunk az ország szíve és motorja.