Ne dőljünk be a provokációnak és a gyűlöletkeltésnek!

Bindics László
2022. november 24.
Szükségszerű a nyílt és megbízható párbeszéd!

Nem engedhetjük meg, hogy megosztottá váljon a szlovákiai magyarság sem a szlovák, sem a magyarországi politika résztvevői miatt.

Mi itt egy kicsi, de erős közösség vagyunk, és el tudjuk dönteni, hogy mi a jó számunkra. Nem szabad sem a gyűlöletpolitikát, sem a megosztottsághoz vezető utat választanunk.

Itt élünk Szlovákiában és fontos, hogy ezt békében és feszültségmentesen tehessük. Együtt kell működnünk a szlovákokkal és a mindenkori magyar kormánnyal is. Együtt kell működnünk, de a mi játékszabályaink, és a Dél-Szlovákiában élők érdekei mentén, szabad döntésjoggal! Nyíltan ki kell mondanunk, hogy kivel és kikkel tudjuk elképzelni ezt az együttműködést. Sumákolás és a mellébeszélés nem opció.

Van tartásunk és tudásunk ahhoz, hogy mi magunk dötsük el, hogy mi az előnyös számunkra. Ne hadjuk, hogy madzagon rángassanak bennünket. Itt élünk, itt kell érvényesülnünk nekünk és gyermekeinknek is! 

Az elmúlt parlamenti választásokon közel 90 ezer magyar szavazhatott Matovičra és pártjára....Ne hagyjuk magunkat újra becsapni! Voltak jó döntéseik is, de a hozzá nem értő kormányzás és a rossz komunokáció elnyomta ezeket is. Sok, a Smerrel való lepaktálás és a Kuciak gyilkosság után a kormányban maradás miatt a Hídból kiábrándult szavazó látta helyesnek a Matovič féle utat. Ma már tudjuk, hogy hibásan! 

Szükség van egy saját, döntéssel bíró pártra Szlovákiában, amit nem irányítnak hátulról az oligarchák és más ország vezetői, és amelyik a szlovák politika jó oldalán áll.

Szükségszerű az együttműködés a szovák jobb-közép demokratikus oldallal, de el kell határolódi a bukott maffiállam képviselőitől és az újfasisztáktól. Nem tudunk 76 magyar képviselőt bejuttatni a szlovák parlamentbe, hogy egyedül kormányozhassunk. 

Szükségszerű egy magyar párt,  ahol Dél-Szlovákiában élők biztosra vehetik, hogy az adott szó kötelez és amely nem áll át a rossz oldalra.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Profile picture for user Bindics László
35 blogbejegyzés
Bindics László
36 karma
Az én szülőföldem, sokunk szülőföldje, ahogyan mi magunk között mondjuk, a Felvidék. Ez az otthonunk. És nem egy vagy két emberöltő óta, hanem évszázadok óta, amihez nyitott mentalitás társul. Naivnak tűnik, de gondoljunk csak bele, ki ne óhajtana becsületet és tiszteletet látni maga körül, szülőföldjén ahelyett, ami van? Becsületet a munkájának, tisztességes kereset formájában is. Azt hiszem, hogy sokan szeretnék ezt így megélni. Ehelyett látszatot, valakik döntéseit kapjuk kézhez. Mondjuk ki, mindenre jutna az államból, ha a betervezett anyagiak mind egy szálig megérkeznének oda, ahová valók. Például miért kell megkülönböztetést alkalmazni észak és dél között? Hiszen tetszik vagy sem, de mi vagyunk az ország szíve és motorja.