Megőrültetek?

Jéney Gàbor
2022. február 6.
Nem hagy nyugodni a szlovák médiában megjelenő cikkek. S kifejtettem erről a véleményemet.

Csak kapkodom a fejem az elmúlt napok szlovák sajtójában megjelent publicisztikái kapcsán. A sort Samuel Marec kezdte a "Predstavte si, že Maďarsko zaútočí na Slovensku" című publicisztikájával. Értem én a feltételes módot meg írni lehet bármiről, de ez vörös posztó a szlovák ajkú állampolgároknak. Aztán a SME youtube csatornáján már meg is kérdezték mi lenne, ha Magyarország visszakérné Rimaszombatot? A konzervatív Postoj.sk meg már azt írta, hogy "Orbán aj Putin chcú menit hranice". 

Nos ide jutott a felelőtlenség. A liberális világban igazából Korčok külügyminiszter úr és Klus külügyi államtitkár úr nyitották meg ezt a teret. Amikor szakadár magyarokról vizionáltak. Azóta sem vádoltak meg ezzel a komoly vádakkal senkit sem. Zuzana Čaputová elnök asszony, aki minden állampolgár köztársasági elnöke ezt szó nélkül hagyta. 

Én értem, hogy vannak újságírók, akik ezt nem értik, de az hogy komplett szerkesztőségek az már hihetetlen. Már én is megkaptam a szlovákoktól az első beszólásokat amin nem lehet csodálkozni. 

De mi vezethette ide az újságírókat? Az orosz-ukrán helyzet ami most nagyon súlyos. Van egy terület amit mind két ország magáénak tart. S nem hajlandók ezt tárgyalásal békés úton, nemzetközi fórumokon megoldani. Ezzel szemben a magyar-viszony teljesen más. Én nem szeretem a mai magyar kormányt, de az viszont tény, hogy Szíjjartó Péter minden alkalommal elmondja, hogy kiáll Szlovákia területi integritása mellett. Ezenkívül számos szerződésben van ez írásban megfogalmazva és aláírva. S ezen kívül tagja vagyunk többek között a NATO-nak és az EU-nak is. 

Esetleg a honvédelmi és haderő fejlesztési program az amiből erre jutottak? Hát ideje lecserélni a 30-50 éves fegyvereket újabbakra, ráadásul hasonló program elindult itthon is. Úgy hogy ez sem reális. 

A liberális közös többszöröse az egyének szabadságjogaiért való kiállás és bebiztosítása. S hát ez nem nagyon megy a kormánykoalíció liberális felének. Sem az lmbtq személyek jogai, de nemzeti kissebségek jogai sem haladnak előre  és a cigányság integrációja is inkább hátra felé halad. A fogyatékkal élők mindennapjait sem könnyítik meg. Gondoljanak csak bele, hogy egy kerekesszékes szinte nem is tudja igénybe venni a vonatközlekedést. Nem erről akarják esetleg elterelni a figyelmet? A szegénységet inkább teremtik mind hogy felszámolnák. 

Kis hazánk egy puffer zónában található. Ez az ütköző zóna kelet és nyugat között. Egy ilyen országban, ha egy hatalom az érdekeltsége alá akarja vonni, akkor zavart kell neki okozni. Ez általában úgy szokott sikerülni, hogy egymás ellen hergel különböző nemzetiségű, vallású, bőrszínű, gondolkodású embereket. Nos most ezt a szlovák liberális és már a konzervatív média elvégzi Putyin helyett. Ő már csak egy kávét kér. 

Úgy hogy kedves szlovák újságírók mielőtt tollat ragadnátok, hogy kattintásokat és bevételt generáljatok. Hogy oda hassatok, ahol a legkönnyebb kihozni az olvasóitokat a béketűrésből először gondolkodjatok. Hogy mi lesz ennek a következménye. Mert most nem babra megy a játék. Visszatért a történelem és a mechanont meg kell etetni mert már áldozatokat kér. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Profile picture for user Jéney Gàbor
99 blogbejegyzés
Jéney Gàbor
15 karma