Márki-Zay Péter és az előválasztás

Jéney Gàbor
2021. október 19.
Gratulálok Márki-Zay Péter-nek az előválasztás győztesének az ellenzék független miniszterelnök jelöltjének!

Gratulálok Márki-Zay Péter-nek az előválasztás győztesének az ellenzék független miniszterelnök jelöltjének!

Azt hiszem, hogy jól vizsgázott az előválasztás. Azt hogy ez mennyire lesz elég a jövő évi választásokon az már a miniszterelnök jelöltön és csapatán, illetve az őt támogató 6 párton fog múlni. 

Találhatnék hibát nem is keveset. Hiszen elmaradtak viták és helyette fröcsögött a sár. Nem voltak programok inkább visszalépkedtek egymás javára. Sok kétes alak is elindult, akivel szemben vagy morális vagy korrupciós gyanú merült fel. A listásoknak nem volt 2. forduló stb. 

Sajnos nálunk elsők között utasította el az az alakuló Szövetség. Pedig ezt a Magyar Közösségi Összefogás pàrt, "annyira" akarta, de mit lehet csinálni valahogy meg kellett egyezni. Ezzel voltaképpen lemondtak egy politikai innovációról és az helyett, hogy mi vàlasztanánk, majd ők a zárt ajtók mellett eldöntik. Csak azt nem értem, hogy a választás terhét miért nem veszik le a vàllunkról. Milyen kényelmes lenne, nem? 

Az előválasztás pedig egy jó eszköz, ilyen kissebbségi nemzeti közösségnek mint mi. Ezzel lehet a legdemokratikusabban maximalizálni a szavazatokat. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Profile picture for user Jéney Gàbor
99 blogbejegyzés
Jéney Gàbor
15 karma