Magyar-szlovák jó kapcsolat záloga.

Bindics László
2022. november 18.
Így fogjuk tudni megvédeni jogainkat és a jövőnket.

Együtt emlékezett meg 1989. november 17-ről a Magyar Fórum és Ondrej Dostál, Peter Osuský parlamenti képviselők (OKS), Grendel Gábor a parlament alelnöke (Nova), Jana Žitňanská, parlamenti képviselő (Za ľudí), Pavel Nechala (Spolu) és még sokan mások, Pozsony belvárosában.

Maga az esemény jóval többről szól(t), mint ahogy azt az ember első pillantásra gondolná. Mondhatnánk, hogy a szlovákok és mi, a szlovákiai magyarok közötti jó kapcsolat ápolásáról.

Arról, hogy képesek vagyunk közösen, egymásért dolgozni és tenni, mindenféle megkülönböztetést, feszültségkeltést és sérelempolitikát nélkülözve.

Tiszteletben tartjuk és elfogadjuk egymás kultúráját, mert így, együttműködve fogunk igazán sikereket elérni hazánkban. Így fogjuk tudni megvédeni jogainkat és a jövőnket.

Ezt a közös nyelvet kell beszélnünk ahhoz, hogy békében, feszültségmentesen tudjunk előrelépni magyarként Szlovákiában!

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Profile picture for user Bindics László
35 blogbejegyzés
Bindics László
36 karma
Az én szülőföldem, sokunk szülőföldje, ahogyan mi magunk között mondjuk, a Felvidék. Ez az otthonunk. És nem egy vagy két emberöltő óta, hanem évszázadok óta, amihez nyitott mentalitás társul. Naivnak tűnik, de gondoljunk csak bele, ki ne óhajtana becsületet és tiszteletet látni maga körül, szülőföldjén ahelyett, ami van? Becsületet a munkájának, tisztességes kereset formájában is. Azt hiszem, hogy sokan szeretnék ezt így megélni. Ehelyett látszatot, valakik döntéseit kapjuk kézhez. Mondjuk ki, mindenre jutna az államból, ha a betervezett anyagiak mind egy szálig megérkeznének oda, ahová valók. Például miért kell megkülönböztetést alkalmazni észak és dél között? Hiszen tetszik vagy sem, de mi vagyunk az ország szíve és motorja.