Lockdown

Jéney Gàbor
2021. november 28.
Rá kellett jönnünk, hogy a vakcina nem a messiáns.

Elszabadult a vírus, megteltek a kórházak. Fokozódó helyzetben a kormány lockdown-t rendelt el. Ez szokás szerint visszatetszést okoz, senki sem szereti,  ha korlátozzák a személyes szabadságát. De milyen teher lehet dönteni, hogy ki kapjon esélyt az életre és ki nem. 

Rá kellett jönnünk, hogy a vakcina nem a messiáns. Jól átoltott nyugati országokban is probléma a vírus legújabb hulláma. Igaz ott nincs ilyen drasztikus lépés. Előbb-utóbb mindnyájan átesünk rajta. De  viszont az nem mindegy, hogy az egészségügyi ellátó rendszer ki bírja-e vagy nem. Ha nem vagyunk körül tekintőek, akkor nem fognak minket ellátni. Állapotunktól függetlenül. 

Már több mint 1 éve, mást sem hallom, csak azt, hogy mennyire felelőtlenek vagyunk. Igen, tényleg azok lennénk? De kérdem én hol vannak itt azok akiket felhatalmaztunk arra, hogy vezessenek bennünket? 

Az ő felelősségük hol van? Visszatért a szabagságáról a történelem. Az elmúlt 30 évben, csupán a hatalom megszilárdításáról szólt és a köszpénzek becsatarnázásáról. Most meg valami olyannal állunk szemben, amire nincs recept. Vége a bulinak! 

Kormányunk az első perctől fogva másra tolja a felelősséget. Kitalál mindenféle országos tesztelést, de azt már az önkormányzatokkal csináltatta meg. Utána meg a számlát nem akarta rendezni. A másik körben már több önkormányzat kijelentette, hogy míg nem rendezik a számlát, addig nem működnek együtt. S csak ezek után volt rendezve a tartozás. Az oltást már rá bízta a megyékre, de mellé megint nem rendelt elég pénzt. 

Végül itt vagyunk mi emberek. Sok érvet hellhoztak az oltástagadók és ezeket válaszra sem méltatta a kormány. Megpróbált éket verni ember és ember közé. Ilyet legutoljára a XX.sz a kommunisták és a fasiszták csináltak állami támogatással. Ezek után nem lehet csodálkozni, hogy a kormány pàrtok népszerűsége a bányász béka segge alatt van. 

Párbeszéd helyett megbélyegzés, megoldások helyett nárcizmus. Amikor már egy humanitárius katasztrófa szélén állunk, akkor kerül szóba több kézzel fogható megoldás is. A progresszívek a kötelező oltást erőltetik. Persze ez sem kötelező csak ha megtagadod, akkor büntetést fizetsz érte. Jó magam ezt ellenzem. Egy felnőtt döntse már el, hogy mit visz be a szervezetébe. Gyerekként kezelnek minket és majd ők eldöntik, hogy mi jók nekünk és mi nem. Pont ezért szélsőségek és veszélyesek. 

Felmérések szerint 500 ezer oltatlan venné magához a vakcinát, ha az állam felelősséget vállalna a szer hosszútávú mellékhatásaiért. Ezzel kivenné a legerősebb érvet az oltástagadók kezéből. A pénzügyminiszter bejelentette, hogy 500€ utalványt ad a 60 év felettieknek, ha beoltassák magukat. Ettől jobb motiváció nincs. De adják nekik oda pénzben, nem ők fogják megmenteni a turizmust és vendéglátóipart.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Profile picture for user Jéney Gàbor
99 blogbejegyzés
Jéney Gàbor
15 karma