Kurva élet

Jéney Gàbor
2021. július 10.
Kurvák, stricik, kuncsaftok, Önök és én van itt minden mint a vásárban.

Kis hazánkban a prostitúció dekriminalizálva van. Ez azt jelenti, hogy se nem legális se nem illegális. Jó volna elmozdulni a legalizáció irànyában. 

Jogilag mindössze a büntető törvénykönyv 2 passzusa említi 1ods 300/2005 illetve a 2 ods 132, 300/2005

Általánosságba véve hatással van az egész társadalmunkra a kultúránk szerves része. Benne van a heteroszexualitás és az LMBTQ közösség is. 

A prostitúció a szexmunka egyik ága. A szexmunkának több ága is van. Egyik része legális ilyen a pornófilm gyártás, erotikus előadó művészeti ágak mint a sztriptíz s ezek különböző formái. A prostitúció és az egyéb szexmunkák között gyakori az átjárás. Az illegális szexmunkák közé tartozik az élő show legyen az on line vagy off line formában. A audiovizuális tartalmakkal való kereskedés. 

Ezek attól illegális, hogy a vállalkozások is ilyen keretek között működnek. Bár ebben az országban ezen vállalkozási formák működhetnek. De mivel nagyon nehéz felderíteni és benizonyítani éppen ezért ez reneszánszát éli. 

Európa több országban is legális a prostitúció. Két modell van az egyik a német modell a másik pedig svéd. A kettő között annyi a különbség, hogy a svéd bünteti a kuncsaftokat. Jó magam a német modellnek látom az értelmét. Ebben van az megfogalmazva, hogy minden prostituált egyéni vállalkozó, mindegyiknek van állami licenciója, mindegyiket ellenőrzi az állam. A svéd model a prostituált jogaira hivatkozva bünteti a kuncsaftokat. Célja a prostitúció felszámolása Ezt a modellt használja Svédországban, Dánia és Izrael. 

Harmadik fél

Az Ön párja sosem vett igényben ilyen szolgáltatásokat? Mert a nemi fertőzések és betegségek nem kérdeznek. Mit szól ahhoz, hogy a prostituáltak egy része szociális segélyt vesz fel? Mit gondol arról, hogy nem vesznek részt a közteherviselésben? Zavarja Önt a stréhelő kurvák? Mert az vizuális környezetszennyezés. S az ezzel járó szemetélshez mit szól? 

Gyerekek

Szót kell ejteni a gyerek korú prostituáltakról is. Sajnos szemmel látható de még is elfordítjuk a fejünket. Ezek közül nagyon sok a cigány nemzetiségű. Sajnos sokszor itt kettősmércét alkalmazunk csak úgy tudjuk őket integrálni ha mi is integrálódunk és ezt nem hallgatjuk el. Nem teszünk különbséget.Sajnos a 18 év alatti prostituáltak a mindennapok része. A rendőrség ezzel a szemmel látható tény ellen azzal érvel, hogy az utcán sétálni, állni vagy beülni egy idegen autójában nem bűntény. Ezért nehéz megakadályozni. Benizonyítani csak rajtaütéssel lehet. Amennyiben ez legális és ellenőrzött tevékenység lenne csökkene a 18 év alattiak száma.

Vigalmi zónák 

Nem minden prostituált tud hirdetések alapján sikeres marketing tevékenységet folytatni. Ezért fontos, hogy olyan helyeket jelöljünk ki számukra, ahol létük nem szennyezi vizuálisan a környezetet. Ahol be tudják biztosítani a munkafeltételeket. Ilyenek a vigalmi zónák ahol stréhelni tudnak közterületen. Hollandiában például a kirakatban ülnek. Ilyen kompromisszum született. 

Minden társadalom próbálja ezt meg szüntetni, de még senkinek sem sikerült. A prostituáltak nagy része nő míg a kuncsaftok elsöprő többsége férfi. Ezt a tevékenységet nagy részt anyagi rászorultságból teszik, de sokszor kényszerítik őket. Jó volna ezt megelőzni oktatással, átképzéssel a szociális háló fejlesztésével. De viszont abban az országban élünk ahol 67,80€ a szociális segély és a minimálbér bruttó 623€. A lakosság nagy része a dolgozó szegénység kategóriájában tartozik. Tehát ha már adót fizetnének, nem dolgoznának 18 év alattiak, nem stréhelnének a közterületen, nem bonyolítanának aktusokat közterületen már az is nagy előre lépés lenne. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Profile picture for user Jéney Gàbor
99 blogbejegyzés
Jéney Gàbor
15 karma