Kommentmező

Jéney Gàbor
2022. május 16.
De miért is bosszantaná az embereket a lopás, amikor saját bevallásuk szerint ők is ugyan ezt tennék.

Az elmúlt napok kommentmezőit olvasgatva a következő dolgok kristályosodtak ki. 

Az embereket 3 dolog foglalkoztatja. A kormány, a háború és a drágulások. A kormány leszerepelt. Ma úgy várják vissza Ficót mint a messiást. Az embereket nem érdekli Hedvig megverése sem a fiatal újságíró és mennyasszonya megölése. Úgy ahogy a lopások és a rossz kormányzás sem. De miért is bosszantaná az embereket a lopás, amikor saját bevallásuk szerint ők is ugyan ezt tennék. Sőt a hatalmukkal is úgy élnének vissza, ahogy tudnak. 

Alapvetően az emberek megélhetésre, biztonságra és kiszámíthatóságra vágynak. Ezt egy szóval úgy hívjuk,  hogy stabilitás. Ez a kormánykoalíciót hiába alkotja 4 párt, még sem áll 4 lábon. Sokkal jobb lenne, ha nem a kamerák előtt vitáznának, hanem leülnének és felnőtt módjára megbeszélnék a problémákat. 

A Világ nagyot változott és olyan világban élünk ami tele van új kihívásokkal. Soha nem látott inflációval kell szembenézni. Energetikai bizonytalanság van és az emberek félnek a háborúról. Ilyen tekintetben Oroszország hírneve elég erős. 

A kormány rosszul használja a médiát. Nem artikulálják eléggé az új energetikai projekteket. Van belőle elég. S így az emberek erről nem tudnak. Meg kellene nyugtatni a választókat. Ez helyett egy kutyakomédiát játszanak. Én a Felvidéki Politikai Vitakluban többször is phdr.  Mária Benová-t aki az OĽANO politikusa, hogy miként akarja kezelni a kormány az energetikai kérdéseket. Semmi választ nem kaptam tőle. S folytatta a Smer és a Hlas politikusainak a szapulását. 

Egyre jobban elegük van a háborúból. Sokan felteszik a kérdést, hogy miért nekünk kell ennek az árát megfizetni. Bár Ukrajnában  vérrel fizetnek, de ez idehaza a többséget nem érdekli. A maguk kis jólétét nem akarja senki sem feláldozni. A kormány propagandája rosszul van csomagolva. A szolidaritás kezd átfordulni ukranofóbiában. Ami jelenleg Moszkvának kedvez. Úgy hogy fel van adva a lecke. Vagy gyorsan megoldja a kormány a kihívásokat, vagy jönnek vissza Ficóék és az illiberalizmus. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Profile picture for user Jéney Gàbor
99 blogbejegyzés
Jéney Gàbor
15 karma