Inni jó! (Alkohol koncepció)

Jéney Gàbor
2022. január 9.
Betiltanám a benzinkúton, trafikokban lévő alkohol árúsítás.

Ma egy mozzarellával töltött csirkecombot ebédeltem sült zöldségekkel, amihez félszáraz tramínit ittam. Bár az utóbbi időben rákaptam a vörösborra, de fehér húshoz fehér bort iszunk. Jó vannak kivételek, de én nem vagyok szakértő. Ha valaki a kedvemben akar járni az som pálinkával kínál. Tudom, hogy a borzag, kökény vagy a csipke esetleg a birs drágább, de én ilyen somos vagyok. Ezzel csak azt akartam mondani, hogy én is alkohol fogyasztó vagyok. Ez a keresztény kultúránk része. 

Az alkoholra nem az abszencia a megoldás. Az alkoholizmusra az abszencia a megoldás! Kis hazánkban kb 30 ezer a regisztrált alkoholisták száma. Tudjuk hogy ez csak a jéghegy csúcsa. Sokan tudjuk, hogy milyen egy alkoholbeteggel a családban. Sajnos mentegetjük őket. 

Ami a nemek arányát illeti kezd kiegyenlítődeni a helyzet, de még a férfiak így is erős túlsúlyban vannak. Éppen ezért úgy gondolom, hogy felül kellene bírálni az alkohol politikánkat. Ha megnézzük a skandináv országokat ott elég sikeresen kezelték. Bár ez csak a progresszívek szerint van így. Tudjuk hogy a sakandinávok a baltikumban és Európa más részére járnak piálni egyet. Többek között Budapestre. 

De még mi előtt ez a katasztrófa bekövetkezne. Be kell ismerni, hogy nagy probléma a mértéktelen alkohol fogyasztás. Az én alkohol koncepcióm a következő. Betiltanám a benzinkúton, trafikokban lévő alkohol árúsítás. Kivéve a vigalmi zónákat.

Az alacsony árosztályú kocsmákat munkanapokon csak 12:00-től 22:00-ig lehetnének nyitva. Kivéve a vigalmi zónákat.

Hétfőtől csütörtökig 12:00-tól 22:00-ig szállíthatnak ki alkoholt a futárok. 

Betiltanám a 3dcl kisebb égetett szeszek és a fél liternél kisebb bor és sör italok árúsítását. Kivétel az autóbusz pályaudvarok, vonat pályaudvarok, repülőterek és kikötők speciális üzletében. Illetve mozgó tömegközlekedési eszközökön. 

Megengedném az otthoni sör, bor, pálinka készítést. Ezzel való kereskedés továbbra is illegális lenne. Felesleges ezt tiltani eddig is elkészítették ezután is el fogják készíteni. Szerintem a házi alkoholkészítés kultúra teremtő. Még akkor is ha ezt pár karótnyelt eurokrata nem érti. 

Úgy ahogy Európa többségében itt is megengedném a 0,005 promile alkoholt vezetés közben. Nincs értelme a zéró toleranciának.

Ha már környezetvédelem, akkor miért nem lehet visszaváltható az összes alkohol fajta üvegből készült üvege? Ne játszuk meg magunkat. Vigyázzunk erre a bolygóra és tegyük visszaválthatóvá az alkoholt tartalmazó üvegeket. 

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Profile picture for user Jéney Gàbor
59 blogbejegyzés
Jéney Gàbor
4 karma
2021. május 14.