Honatyáink kezdjenek el végre foglalkozni az emberek problémáival!

Bindics László
2022. június 15.
Mindaz, ami jelenleg Szlovákiában zajlik, keserű szájízt varázsol a tisztességesen élni akarók szájába.

Az infláció az ég felé tart, és messze nincs még vége. Az üzemanyag, az élelmiszerek, a gáz, az elektromos áram, az ingatlanok ára megállíthatatlanul kúszik felfelé. Mindemellett a megélhetés pedig egyre bizonytalanabb. A minimálbér jövőre 23 euróval emelkedik. Hogy ez mire lesz elég, az egy összetett kérdés (mindenki tudja, hogy egy újabb semmire.) Közben a gáz ára előreláthatóan akár 59%-kal nőhet.

Drágulás, drágulás, drágulás! – az új jelszó. 

És mit tesz a mi  választott kormányunk, hogy ezt megállítsa? Veszekednek, és egymás torkának ugranak, meg szivárványokkal vannak elfoglalva, na meg üres üzengetésekkel. Ha nem megy másképp, az ellenzék bevonásával érik el a céljaikat, közben szidalmazva a köztársasági elnököt is. Álmos mondat következik:

kezdhetnének végre a hétköznapi emberek problémáival foglalkozni.

Most látni igazán, hogy mennyire hiányzik a szlovák törvényhozásból a magyar és magyar érzelmű emberek érdekeit képviselő párt is. Egy valós képviselet a többségi mellé, oligarchák és más ország(ok) befolyásától mentes.

A gumicsontok helyett végre a valós problémákra kellene fókuszálni

(mindig ezt mondogatjuk.) A fizetéstől fizetésig élőket nem az érdekli, hogy milyen zászló van kifüggesztve az épületekre, nem is a kicsinyes veszekedés, a gyűlöletkeltés, a társadalom megosztása és a kisebbségek elleni támadás, más országokból importált feszültségkeltés, hanem a mindennapi betevő, a gázszámla befizetése, a vaj, tej és a kenyér ára, a gyerek iskoláztatása, ruháztatása, az, hogy már lassan nem lesz egészségügyi nővér és tanár az országban az alacsony bérek miatt, az élethez szükséges alapszolgáltatások elérhetősége és ára, az, hogy Dél-Szlovákiában is épüljenek utak és fejlődjön iaz infrastruktúra. Többször hallom a környezetemben, hogy a sok megosztó politikus próbáljon meg 500-600 euróból megélni, mint a nagy átlag. Vajon akkor máshogy látnák az egészet? Vagy látnák az egészet?

Stabil kormányra van/lenne/lesz szüksége Szlovákiának, benne a magyarok és kisebbségek képviseletét ellátó magyar politikai képviselettel.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Profile picture for user Bindics László
35 blogbejegyzés
Bindics László
36 karma
Az én szülőföldem, sokunk szülőföldje, ahogyan mi magunk között mondjuk, a Felvidék. Ez az otthonunk. És nem egy vagy két emberöltő óta, hanem évszázadok óta, amihez nyitott mentalitás társul. Naivnak tűnik, de gondoljunk csak bele, ki ne óhajtana becsületet és tiszteletet látni maga körül, szülőföldjén ahelyett, ami van? Becsületet a munkájának, tisztességes kereset formájában is. Azt hiszem, hogy sokan szeretnék ezt így megélni. Ehelyett látszatot, valakik döntéseit kapjuk kézhez. Mondjuk ki, mindenre jutna az államból, ha a betervezett anyagiak mind egy szálig megérkeznének oda, ahová valók. Például miért kell megkülönböztetést alkalmazni észak és dél között? Hiszen tetszik vagy sem, de mi vagyunk az ország szíve és motorja.