Hol káromkodhatok egy jót?

Jéney Gàbor
2022. július 10.
Hogy az a jó k.....

Tudom hogy ma a dolgok fenekestül felfordulak. Az árak az egekben a média sokkol, mindenfajta szakértőre hivatkozva. Nem jövünk ki a pénzből, erre jönnek az EU agyrémei is. Gömörben lassan nincs víz a Sajó kihalt és a termés is rossz. 

S jövök én ezzel,  hogy egyáltalán káromkodhatok-e bárhol. Vajon jó dolog ma felnőttek lenni? Nyilván abban a kontextusban, hogy hol lehetek felnőtt? Hol nem kell megjátszanom magam? Van valahol egy olyan tér, ahol nincsenek gyerekek? 

Ma kevés gyerek van még is ott vannak mindenhol. Általában a szociális hálón engedjük ki a gőzt, de ők ott is ott vannak. Igazából 18+ minden ilyen platform, de attól még semmi sem akadályozza meg őket, hogy jelen legyenek. Sőt még bátorítsuk is őket ebben. 

De hol tudunk egy kicsit önmagunk lenni? Nyilván úgy hogy a gyerek is biztonságban legyen? Hogy tudjuk biztonságban őket? Feltalálták az órás hotelt nem véletlenül, van bébicsősz, de valahogy mindig ott van benne az emberben a félsz. Nyilván ez mindig így is lesz. 

De az embernek néha meg kell nyomni a pause gombot és ha ezt megnyomjuk az nem jó ha a gyerekek is látják. Az embernek önkontrollt kell gyakorolnia, de néha ki kell engedni a gőzt, mert bele bolondul. Ott van a dohányzás, amit most tűzzel-vassal üldöznek. De a számos rossz tulajdonsága mellett van pár jó is. Az egyik a feszültség levezetése. 

Amióta feltalálták az elektromos cigarattát egyre több gyerek füstölög. Szülői áldással. Mondván nincs benne nikotin. 

Ott van az alkohol és a kábítószer is. Egyik sem jó ha a gyerekek látják. S ott van a káromkodás ami jó. Néha ki kell engedni. De viszont nem szívesen járunk be az iskolába, hogy a család szeme-fénye úgy káromkodik, mint a kocsis. 

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Profile picture for user Jéney Gàbor
99 blogbejegyzés
Jéney Gàbor
15 karma