Haza és haladás

Jéney Gàbor
2021. május 22.
Honnan is kezdjem?

Az elmúlt évek politikáját és közéletétt azt hiszem senkinek sem kell magyaráznom. A 2020 választáson a választók azt hiszem elég egyértelműen kinyilvánították a véleményüket.

A pártok ezt látva el is indultak egy másik irányban és 3 párt elkezdett egymáshoz közelíteni. Ez a közeledés most is tart. De az elmúlt 10 évnek van egy öröksége amivel nem tudnak ezen pártok mit kezdeni. Ezek az újságírók, megmondó emberek, vélemény- vezérek, trollok most azzal érvelnek, hogy a nemzeti-konzervativizmus és a polgári-liberalizmus egymással összeegyeztethetetlen. Éppen ezért a másik oldalnak asszimilálódnia kellene hozzájuk és fordítva. 

Ezt már viszont a reformkorban meghaladták. Kossuth Lajos a politikáját úgy fogalmazta meg, hogy haza és haladás. Igen akkor más idők jártak, akkor csak a szabadságot kellett kivívni és a politikai ellenfelét a legnagyobb magyarnak hívhatta nyugodtan. 

Most ez a párt elindult egy úton és hoztak egy kompromisszumot ez egy jó kompromisszum. Onnan lehet tudni, hogy mindenkinek fáj egy kicsit. De csak ezen a vékony és rögös úton lehet haladni ami sok vitával, konszenzussal és toleranciával jár. Nem lehet rövid látó politikai érdekek mentén haladni. Még egy választási kudarcot ez a triumviátus nem bír ki. Már most nagyon nehéz vissza szerezni a bizalmat az elmúlt 30 év hibái miatt. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Profile picture for user Jéney Gàbor
99 blogbejegyzés
Jéney Gàbor
15 karma