Határtalanul

Jéney Gàbor
2021. július 4.
Ma sem egyszerű az élet. A határon újra ellenőrzések vannak és bonyolódik a helyzet.

Áll a bál a határon. A szervek újra elkezdték vegzálni az embereket. Tavaly az volt a kritika, hogy ellenőrizetlenül hagyták a vírust terjedni. Addig most karantén, ellenőrzés, teszt, oltás, határzár. Csakhogy érezzük a törődést fizetősé tették a tesztelést. 

Nem fogalmazok meg konkrét kritikát az intézkedésekről, mert mire ez megjelenik, addigra minden megváltozik. Gyorsabban inflálódnak az intézkedések mint anno a pengő. 

A gond a kompromisszum hiánya és a káosz. Biztos, hogy lehet józan kompromisszumot kötni. Az ingàzók és a határ mellett élőket ne vegzálják és még is legyen némi garancia arra, hogy korlátozva legyen a vírus terjedése. Be vannak sorolva az országok fertőzöttség szerint és a szomszédos régiók adatait is ismerjük. 

Eddig az EU-ban az volt a trend, hogy szabadon mozoghatunk. Most amikor sokan erre berendezkedtek meg elkezdik őket vegzálni és korlátozni. Tavaly óta ezzel az EU semelyik testülete nem foglalkozik. Mai hír, hogy már jövőre fel kell szerelni minden új autót ISA (Intelligent Speed Assist) rendszerrel. Ami annyiból áll, hogy az autónk letilt ha gyorsan hajtunk. Szóval ez most nagyon fontos és aktuális volt. 

Én csak annyit tudok tanácsolni, hogy oltassa be magát mindenki aki még nem tette. A politikusokkal ellentétben én is bechippeltettem magamat. Mondjuk ez magyarázatot ad a globális chip hiányra. S azóta az 5G torony mellett telefon nélkül is tudok pizzát rendelni. Félre téve az iróniát, ha valaki tud jobbat az tegye közkincsé. De addig jobb nincs a megelőzésre. 

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Profile picture for user Jéney Gàbor
45 blogbejegyzés
Jéney Gàbor
4 karma
2021. május 14.