Fico legjobb barátja Matovič

Bindics László
2023. április 19.
És Matovič is sokat köszönhet Ficónak.

Az  ő "barátságuknak" hála, ott tart ma az ország, ahol!

Matovičot abszurd módon 2020 tavaszán Fico segítette hatalomba. Matovič volt az, aki a leghangosabban kiabálta, hogy a Fico egyenlő a maffiával. Ő volt az, aki a Bonaparte lakótömb előtt ingyen osztogatta a "Fico a csalókat védi" pólókat. Ő volt az, aki Canns-ba repült és a francia riviérán egy villa kerítésére ragasztott egy A4 es papírt "a szlovák állam tulajdona" felirattal.

Aztán hogy, hogy nem a miniszterelnöksége alatt sem került az állam tulajdonába az építmény, de üres puffogtatásra és a választók elkápráztatására nagyon hasznosnak bizonyult. Ő volt az, aki a sajtótájékoztatókon és a parlamenti üléseken nekiment mindenkinek, mikor azt csak tehette. Tehát ha nincs Fico, nincs Matovič!

A 2020-as választások után nagy volt az öröm, mindenki reménykedett, hogy igazságosabb világ jön, hiszen alkotmányos többséget szerzett a  Matovič kormány! Ehelyett mit kaptunk? Veszekedést, gyűlölködést, hozzánemértést és belső viszályokat.

Reménykedtünk, hogy a magas beosztású rendőrök, bírák, ügyészek és politikusok által kiépített maffiahálózat megbukik.

Nagy volt a füstje, de a tűz nem volt sehol!

Az akciófilmbe illő és a média felé attraktívan reprezentált letartóztatásoknak sok értelme nem volt, mivel az előzetes fogvatartásba helyezett gyanusítottak szépen lassan bizonyítékok hiányában szabadon távozhattak. Szégyenszemre a volt Penta vezértől, Hasčáktól bocsánatot is kellett kérnie a szlovák államnak becsületsértésért és még büntetést is kellett neki fizetni, az adófizetők pénzéből.

De ami még rosszabb az az, hogy közben a gazdasági bűncselekményekre nem volt idejük a szerveknek és így megnövekedtek ezen csalások és az államnak ezzel okozott átlagos kár is. Tehát mondhatjuk, hogy a fehérgalléros bűnözés a Matovič kormány alatt még nagyobb méreteket öltött, mint Fico idején. És miután Sulík megbuktatta a 3-dik kormányát, a helyzet még kaotikusabbá vált.

Azt, hogy ma a Smer 20% körül mozog, azt Matovič kaotikus kormányzásának köszönheti.

De hol van itt a szlovák polgár érdeke? Sehol?

Megint megy a szemfényvesztés" Fico a magyarok barátja", "Matovič hirtelen konzervatív lett", aminek sajnos most is sokan be fognak dőlni és megint ugyanaz lesz a vége.

De hogy mi lehet a  megoldás, hogy megint ne a rossz és mégrosszabb között kelljen választanunk?

Egy új kormány, aminek nem része se Fico, se Matovič.

Egy stratégiai és szakértői alapokra helyezett nyugodt, stabil törvényhozás, hol nem a káosz és a maffiamódszerek uralkodnak, hanem egy átlátható tiszta új agilis emberekből felállított kabinet, ami kivezeti országunkat ebből a sehova nem vezető Fico-Matovič körforgásból. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Profile picture for user Bindics László
35 blogbejegyzés
Bindics László
36 karma
Az én szülőföldem, sokunk szülőföldje, ahogyan mi magunk között mondjuk, a Felvidék. Ez az otthonunk. És nem egy vagy két emberöltő óta, hanem évszázadok óta, amihez nyitott mentalitás társul. Naivnak tűnik, de gondoljunk csak bele, ki ne óhajtana becsületet és tiszteletet látni maga körül, szülőföldjén ahelyett, ami van? Becsületet a munkájának, tisztességes kereset formájában is. Azt hiszem, hogy sokan szeretnék ezt így megélni. Ehelyett látszatot, valakik döntéseit kapjuk kézhez. Mondjuk ki, mindenre jutna az államból, ha a betervezett anyagiak mind egy szálig megérkeznének oda, ahová valók. Például miért kell megkülönböztetést alkalmazni észak és dél között? Hiszen tetszik vagy sem, de mi vagyunk az ország szíve és motorja.