Falak és hidak

Jéney Gàbor
2022. március 13.
Most az illiberálisok Ukrajna trianonjáért dolgoznak.

Oroszország megtámadta Ukrajnát. Ez már több, mint 2 hete történt. Én az események hatása alatt voltam sokáig és nem tudtam objektív véleményt formálni. 

Újra felállt a 2 tábor az egyik fél szerint Putyin a megtestesült ördög a másik fél szerint csak kicsit. A republikánus párt Trump pártoló fele szerint az oroszok nem olyan rosszak. Ugye nem lehet egy nagy közös ügy. Mert az fellazítaná a bugyborékokat. Az meg az illiberalizmus és a progresszivitás végét jelentené. Ami végképp nem kívánatos. 

Az EU szokás szerint fel vette a szemellenzőjét és hirtelen át dőlt a ló másik oldalára. Eddig minden patrióta gondolatot elutasítottak. Automatikusan szélső jobboldalinak titulálták. Aki jót akart az inkább befogta a száját. Az EP szokásosan túl tolta a biciklit. Olyan szankció csomagot alkalmaz, ami hosszú távon fenntarthatatlan. De rövid távon Oroszországot a középkorban taszítja. Remélem, hogy mihamarabb vége lesz ennek a pokolnak. Egy olyan béke körvonalazódik ami, mind két félnek jó. Most az illiberálisok Ukrajna trianonjáért dolgoznak. Ők mint jó lakájok most is Putyin-t szolgálják. Most legújabban azt akarják elhitetni, hogy az a sok civil áldozat az csak filmszínház. Nos nekem sok ukrán kollégám van és többen gyászolnak. Valaki az unokája képét mutogatja aki még karonülő más a fiát nem tudja eltemetni. De azoknak a legrosszabb akinek a gyereke, unokája eltűnt és nem tud róluk semmit. 

Én patriótaként már régóta természetes számomra, hogy árfolyamtól függetlenül ki kell használni a saját erőforrásainakat. Van 33 nagy farm de hány ilyen farmon van biogáz erőmű? Esetleg ott van az a123 termálvizes forrás és hánynak van becsatornázva a víz melege? 

Ez csak pár példa ami számukra elérhető. Most meg hirtelen le akarja választani magát az orosz energiahordozókról. Még az a jó, hogy a miniszterelnökök erről le mondtak. Úgy ahogy Ukrajna gyors csatlakozásáról is. Nem való még az EU-ban. Még akkor is ha kiállok egy független Ukrajna mellett. 

Ideje volna ha az EU hidakat építene falak helyett. Persze hogy erős az orosz propaganda. Amíg nemzeti közösségek másodrangúak. Addig milyen stabilitást várnak. Amíg nincs vita, addig mit várnak. A pc megöli még a vita lehetőségét is. Eddig az összes kritikát Orbán Viktor fogalmazta meg az EU -val szemben. Más nem merte, mert tartott a kiközösítéstől. Holott ez így nem mehet tovább, ha így megy, akkor hamarosan Európa egy gyarmat lesz. 

Vagy mi gyarmatosítunk vagy minket gyarmatosítanak. Az a utópisztikus elképzelés nem működik, hogy majd mindnyájan egymás kezét fogjuk és énekelünk a tűz körül. 

Tehát jó volna ha hidak épülnének a patrióta emberek felé. Bár az is igaz, hogy az Európai Néppárt képviselői a kampányban nagyon patrióták. De még ki sem érnek a terminálból már kozmopolitábak a kozmopolitánál. Így pedig nehéz lesz. Nem képviselt minket senki sem. 

Egy új világ jön el, ez óhatatlan. Egy sokkal keményebb világ. De addig nem lesz változás, amíg nem lesz újra népszuverenitás. Amíg nem szüntetjük meg a monopóliumokat. Amíg nem követeljük, hogy a cégek darabolják fel magukat. Amíg nemzeti közösségek másodrangúak. De főleg addig amíg falak lesznek és nem hidak. 

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Profile picture for user Jéney Gàbor
99 blogbejegyzés
Jéney Gàbor
15 karma