Europatrióta

Jéney Gàbor
2022. május 1.
Pár gondolatot az európai patriotizmusról.

Pár gondolatot a most kialakult helyzethez. Azt hiszem hogy vízválasztó pillanatokhoz értünk. A jelenlegi időszak megváltoztatja a jövőnket. Hadban áll Oroszország és Ukrajna. A kormányunk újra nincs a helyzet magaslatán. Ki állok Ukrajna mellett, de elvárom a kormánytól, hogy komunikáljon. A kialakult helyzetre jó volna ha bemutatná terveit. 

Most megtudtuk, hogy mennyire kiszolgáltatott a kontinensünk. Milyen gyengék is vagyunk. Gyakorlatilag az erős és önálló EU csak egy lufi. Európa nagysága már csak folklór. Az elmúlt 30 évben a közös politikánk csupán minnél jobban kiszolgáltatott minket. Nem volt gazdája Európának. Ez most meg is látszik. 

Teljesen tönkre tett minket a liberális politika. Ha a valódi problémákkal foglalkoztunk volna, akkor ez nem fordult volna elő. Igazából ez már 2014-ben látszott. A Merkeli politika most bosszúja meg önmagát. Nem csodálkozom, hogy 16 év után még mandátumot sem kért az exkancellár asszony. 

Az tény és való hogy az EU legerősebb pártja az EPP/ENP ami egy jobbközép gyűjtőpárt bár nem nagy különbséget az európai liberálisok között. Hozzám az ECR/EKR áll a legközelebb. 

Az európai jólét oltárán feláldozták a védelmi képpeséget. Csak így tudták fenntartani a jólétet. Ezt jól látta meg Vlagyimir Putyin, bár nem ezzel a reakcióval számolt. Most is a védelmi képességeink tekintetében amerikára vagyunk utalva és ez nem jó. 

Újabban elkezdtem én is kutatni, hogyan tudnám csökkenteni az energiafüggőségemet és rájöttem, hogy lábonlőttük magunkat. Mert okos kompromisszumokkal ez lehetséges még társasházban is. De viszont szinte minden, ami erre megfelelne azt vagy Kínában gyártják vagy kínai cégtől lehet megvásárolni. Az elektromos rollertől a klímán keresztül a napelemekig. Jobb esetben Japán vagy dél kóreai klímát vesz az ember. De a kontinensünket alig tudjuk támogatni. 

Nos a kontinensen a munkanélküliség 3% körül alakul de a legfrissebb felmérések szerint a 15-29 év közöttiek 13% volt. Ami ettől is aggasztó nem, hogy nincs meg a fedezetünk az élve született gyermekek száma 2020-ban 1,5 volt a kontinens átlaga. Még a legjobban teljesítő Franciaorszàgban is 1,83% volt az átlag, ami elmarad a 2,1%-tól. S ugyan ebben az évben a külföldön született anyák száma elérte a 21%-ot. Innen is Isten éltessen minden anyát! 

Az elkövetkező uniós választás fontosabb lesz mint bármikor valaha. A következő 2024-ben lesz. Jelenleg 2 vélemény van az egyik a liberális-progresszív a másik meg az illiberális. Én egyiket sem fogadom el. Én magamat európai patriótáként tekintem. Ezt hívom európatriótának. 

Úgy gondolom, hogy ideje lenne túl lépni a szexuális mikrokissebségek pátyolgatásán. A ketreces csirkék jogain és az illigeális migránsok simogatásán. Ez egy kis urbánus közösség tekinti közös értéknek. Én nem! 

Az europatriótaként a következő értékeket tekintem mérvadónak. 

Görög kultúra

Római jog 

Zsidó-keresztény kultúra 

Európai szolidaritás 

Fehér ember. Lehet itt fanyalogni de ezen a kontinensen őshonos a fehér ember. 

A demokrácia 

A szólásszabadság 

A jogállamiság

Nemzeti közösségek 

A környezetvédelem

A jövőben egy sokkal egységesebb Európát kell létrehozni. Ennek szerves részének kell lennie a vitának. Konzervatív emberként engem fel háborít a Cofoe amit úgy alakított az EU, hogy azt hallják amit akarnak. Mitől volt ez más, mint a Magyar kormány nemzeti konzultációja? 

Sokkal olcsóbban viszek nekik egy veder homokot és dugják bele a fejüket. 

Elutasítom az illiberálisokat, mert nem szeretnék Putyin impériuma lenni. 

Én szeretném ha a jövőben az EU vezetői olyasmikkel foglalkoznának, mint az ellátási láncok lerövidítése, a kontinensen túli energiahordozóktól való levállás. Az amerikai szociális hállók ellenőrzése és európai versenytársak támogatása. Európai hadsereg létrehozása, ami még csak papírkutya, de ezen lehet segíteni. Hozzuk létre az Európai FBI-t, 2 fajta bűnöző létezik az egyiket kergeti a rendőr a másiknak szalutál ez a rosszabb  A élelmiszer önnelátásunk és alapanyag önnelátásunk biztosítása. A kontinensnek újra gazdasági nagy hatalommá kell válnia. S e közben meg kell felelni a klíma céloknak is. S ami nagyon fontos rendbe kell rakni a népesedési mutatókat is.

Eddig létezik lokálpatrióta, ami a saját szűkebb pátriárkáját védi. Van patrióta ami az országát, nemzetet védi. S úgy gondolom, hogy ideje megvédeni a közös európai értékeinket is.  

Ha kritikát kell megfogalmaznom, akkor ez a fent leírtak. Tanulnunk kell a jelenlegi helyzetből és egy önnállób társadalmat építeni.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Profile picture for user Jéney Gàbor
99 blogbejegyzés
Jéney Gàbor
15 karma