Bindics László: Matovič legyőzte a demokráciát, is!

Bindics László
2022. június 25.
Matovič győzött! De vajon ki és mi felett aratott önmaga szerint győzelmet?

77 szavazattal megtörték az államfő vétóját. Igaz kellett hozzá az ellenzéki kotlebás fasiszták szavazata is. De hát az kit érdekel, ha Matovič egójáról van szó? Ebben az esetben bárhol, bárkivel és bármit. Nincs morális akadály.

Pedig, ha emlékszünk még, a választások előtt igazságot és egyenlőséget ígért a választóknak.

Megjegyzem, sok magyarnak is. Most meg mi van? Az ördög sem számít, csak legyen az, amit ő akar. Az, hogy a szakértők és a gazdasági szakemberek ezt nem tartják megfelelőnek, hanem az ablakon kidobott fedezet nélküli pénznek mondják, az a kutyát nem érdekli. Ez csak róla szól, nem rólunk. Ilyen az, amikor egy ember elhiszi magáról, hogy ő a messiás.

Aztán jött a nyilatkozata, hogy neki a jelenkori miniszterelnök, értsd Heger, nem parancsol! Hisz csak a felettese a kormányban. Ez miért is számítana neki? Čaputová liberális szemfényvesztő, Sulík dilettáns, lusta, az ellenzék pedig egyenlő a maffiával. Kivételt persze a fasiszták képeznek, ha az ő szájíze szerint szavaznak.

Tehát, aminek most szemtanúi vagyunk, az a demokráciába és az igazságba vetett bizalom és hit teljes szétzúzása, páros lábbal való tiprása.

Nem számít, hogy hogyan és kivel, csak az ő akarata érvényesüljön. Láttuk ezt már a Sputnyiknál, amikor nem egyeztetett senkivel sem a kormányból, a kovidlottón és az oltásért járó milliók szétosztásánál is. Csináld azt, amit mondok, és kapsz ingyen pénzt, ez a logika érvényesül. Csak hogy ezt a struccpolitikát mi fogjuk megsínyleni. A mi millióinkkal, milliárdjainkkal szórakozik és szórja mindenfelé. Pénzért vett szavazat. A tanárok és az egészségügyben dolgozók meg majd le vannak ejtve. Az sem érdekel senkit sem ott magasan, hogy 1 liter üzemanyag majd 2 euró. Vagy, hogy az infláció az egekben.

Ha visszaemlékszünk, akkor Matovič a kettős állampolgárságról szóló törvény szavazásakor nem mutatott magyarbarátságot. Most meg? Naše Maďari van.

Pedig a déli országrésznek láthatóan hátat fordítottak. Az ország pénzügyminisztereként nem a kicsinyes játékaira kellene összpontosítani, hanem az ország állampolgáraival kellene foglalkoznia. Kompromisszumokat kellene kötnie a kormány tagjaival, a mi érdekünkben.

Hogy egy nyugott, stabil stratégia mentén látszódjék, ne pedig mexikói szappanopera szintjére vesse vissza a kormány politikáját.

Azzal foglalkozzon, hogy ne szegényedjünk tovább, hogy az ország versenyképessége stabilizálódjon. És mit látunk helyette? – minden áron a középpontban akar tündökölni, teljesen mindegy, hogy miniszterelnökként vagy pénzügyminiszterként, mindegy mekkora kárt okozva, nem számít senki és semmi. Hogy mindez hová vezet? Hát, sok pozitívumot nem kell remélni. És erre szavazott rengeteg magyar is. Megérte? Ideje lenne felébredni!

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Profile picture for user Bindics László
35 blogbejegyzés
Bindics László
36 karma
Az én szülőföldem, sokunk szülőföldje, ahogyan mi magunk között mondjuk, a Felvidék. Ez az otthonunk. És nem egy vagy két emberöltő óta, hanem évszázadok óta, amihez nyitott mentalitás társul. Naivnak tűnik, de gondoljunk csak bele, ki ne óhajtana becsületet és tiszteletet látni maga körül, szülőföldjén ahelyett, ami van? Becsületet a munkájának, tisztességes kereset formájában is. Azt hiszem, hogy sokan szeretnék ezt így megélni. Ehelyett látszatot, valakik döntéseit kapjuk kézhez. Mondjuk ki, mindenre jutna az államból, ha a betervezett anyagiak mind egy szálig megérkeznének oda, ahová valók. Például miért kell megkülönböztetést alkalmazni észak és dél között? Hiszen tetszik vagy sem, de mi vagyunk az ország szíve és motorja.