Árvíz, hurrikán, szárazság

Jéney Gàbor
2021. július 18.
Lehet, hogy az olcsó a drága?

Szolidaritást vállalok a Német és a Benelux országok állampolgáraival. Nincs az olyan messze sok honfitársunk dolgozik ott, ahol most a víz az úr. Rengeteg az eltűnt az áldozatok száma nől. Az anyagi kár tetemes. Ne feledkezzünk meg a Dél-Morva és Dél-Lengyel tornádó áldozatairól sem. Az aszályt meg már természetesnek számít. 

Most fizetjük meg az olcsó árát. Vajon miért kell mindent Európán kívül gyártani? Normális az hogy az alsóneműtől a téli kabátig szinte mindent Kínában gyártanak? De előfordul még Délkelet-Ázsia, India és Törökország is. De szinte minden elektronikai, számítástechnikai, telekomunikációs cikket Kínában, Tajvanon vagy Délkelet-Ázsiában gyártanak. Vajon csaknem azért mert ezekben az országokban nincs vagy alig van környezetvédelmi szabályok. Hogy a munkavédelmi szabályok és a munkás jogokról ne is beszéljek. S ebben az országokban gyártott cikkekkel, hogyan is tudna a vén kontinens ipara versenyezni? A szomorú az hogy ebben a pillanatban is folyik a kiszerevezés és azok akik kiállnak az európai értékeknek számított klímavédelemért és emberi jogokért, azok is vastagon benne vannak. 

Heti 2-3 napot járok munkába, mert nincsenek chipek. Európában ezt sem gyártanak. Előbb-utóbb ezt valakinek ki kell fizetnie. 

Nem állunk jól. A szakértők szerint ez csak a kezdet. A jövő beláthatatlan jólétünkkel felhalmozott javainkkal és életünkkel fizethetünk azért, hogy még nagyobb legyen a haszon a gazdagok még gazdagabbak legyenek. 

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Profile picture for user Jéney Gàbor
26 blogbejegyzés
Jéney Gàbor
0 karma
2021. május 14.
Legfrissebb blogbejegyzések
Jéney Gàbor 2021. augusztus 1.
Soha eddig nem esett ennyi szó az oltásról mint manapság.