Álomtest és a Galapagos-szigetek

Hodossy Katalin
2022. szeptember 21.
- Nekem nincs bakancslistám.
- Akkor neked nincsenek céljaid, álmaid?
- A céljaimat egy hevenyészett listánál pontosabban fogalmazom meg.

- Nekem nincs bakancslistám.

- Akkor neked nincsenek céljaid, álmaid?

- A céljaimat egy hevenyészett listánál pontosabban fogalmazom meg.

- Nem elég csak pontokba szedni?

- Nekem az vált be, hogyha lehető legjobban körülírom, mit is szeretnék elérni. Meghatározom azt is, mennyi időn belül, és azt is, hogy miből fogom látni, hogy elértem a célom.

- Eljutni a Galapagos-szigetekre nem elég konkrét cél?

- Ha mindegy, hogy kivel, mikor és miért, mennyi időre, akkor elég konkrét. Csak éppen ebbe a megfogalmazásba az is belefér, hogy az óceán fölött repülve épp ott zuhan le a gépem. Nem akarok morbid lenni, most jobb példa nem jutott eszembe.

-Semmi gond, bírom, amikor ilyen sarkalatosan fogalmazol, így mostmár értem, miért fontos a pontos megfogalmazás. De mi van az álmokkal?

- Az álmaimból côlokat gyúrok, és egyesével tűzöm ki őket. Egy álom attól álom, hogy nagyszabású. Ahhoz, hogy valósággá váljon, több, kisebb célt kell elérni.

- Na igen, az én álmom, hogy álomtestem legyen.

- Látod, ez egy jó példa. Lehet álomtested, de ezt nem elég felírni egy bakancslistára, hogy álomtestem akarom süttetni a Karib-tenger partján. Hogy valósággá váljon, részeire kell bontani az álmot, apró célokra.

- De ettől megszűnik a varázs...

- Lehetséges, hogy a célok kitűzése és az elérésükért való munka nem varázslatos, de valóságos. Enélkül csak üres ábrándozás az egész.

- Engem kikapcsol és szórakoztat az ábrándozás.

- Igen, szórakoztatásra jó. Akkor van a baj, amikor a sok évnyi ábrándozásból egyszercsak feleszmélsz, és rájössz, mennyi időt vesztegettél el.

- Ez eléggé kiábrándító.

- Látod, milyen szépen fogalmaz a magyar nyelv. A valóság kihoz az ábrándokból. Ábrándozni szabad, de nem éri meg menekülésnek használni. Célravezetőbb erőt venni magunkon és folyamatosan dolgozni a céljainkon.

- Mit tegyek, mi legyen az első lépés az álomalak felé?

- A Karib-tengeri utazásban nem segíthetek, ahhoz neked kell átszabni az életedet, hogy legyen rá valód. Abban azonban segíthetek, hogy a tested hatékonyan szolgáljon téged a céljaid elérésében. Hogy vitális, erőtől duzzadó legyen.

- Felírom a to do listámra: időpontot kérni Katitól étkezési tanácsadásra új étrendre.

- Várlak.

 

Hodossy Katalin

étkezési tanácsadó

okleveles TéNé szakértő

www.hodossykatalin.sk

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Profile picture for user Hodossy Katalin
5 blogbejegyzés
Hodossy Katalin
12 karma
Hodossy Katalin vagyok, Dunaszerdahelyen élek, Vásárúton működtetem étkezési tanácsadómat és főzősulimat. Ha te ezektől a településektől távol élsz, akkor is van lehetőség közös munkára, hiszen étkezési tanácsást nagyrészt online végzem - videocseten keresztül. Szintén online végezhető el a Menőkanál címet viselő főzőtanfolyamom is.

Látogass el weboldalamra, ahol szakmai munkámról tudhatsz meg többet:

https://www.hodossykatalin.sk/rolunk

Kövess a Facebookon keresztül:

https://www.facebook.com/hodossykatalin