A fejlődés bennünk kezdődik és mindannyiunkban végződik

Bindics László
2022. január 28.
Erős és öntudatos a szlovákiai magyar, tudom, mert közéjük tartozom.

Ki tud állni önmagáért (is.) Ezért sem kell/kellene magunkat kiszolgáltatni. Van annyi tehetségünk, hogy nem kell behódolni a politikának se itthon, se máshol. Hanem partnerként együtt kell működni, együtt a mindenkori magyar és szlovák kormányokkal is, de partnerként és nem megvásárolható létszámként. Többek között ezért választottam a közjóért való munkát a Magyar Fórum színeiben.

A Mi, szlovákiai magyar közösségünk nem milliós nagyságrendű, és szétszórva élünk az ország déli régióiban. 100 éve  létezünk így, 100 éve állunk helyt, és csak rajtunk áll vagy bukik, hogy a jövő, a jövőnk mit hoz majd számunkra. Nekünk magunknak kell döntenünk és megoldásokat találni a mindennapi életünkkel kapcsolatban. Nem szabad sem hagyni, sem eltűrni, akár saját sorainkból, akár kívülről érkezik az igény, hogy megkülömböztessenek vagy megosszanak minket.

Nem szabad elfogadnunk, hogy mások és máshol döntsönek helyettünk. Fontos, hogy megértsük, a fejlődés bennünk kezdődik és mindannyiunkban végződik. Van a saját erőnk és önbizalmunk ahhoz, hogy magunk döntsünk a saját és gyerekeink jövőjéről. Szlovákiában élünk. A szlovák törvényhozásba kell bekerülnünk, és ténylegesen kiállni közösségünkért.

Büszkén vallom magam felvidéki magyarnak, és megtiszteltetés számomra, hogy egy erős közösség tagja lehetek.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Profile picture for user Bindics László
35 blogbejegyzés
Bindics László
36 karma
Az én szülőföldem, sokunk szülőföldje, ahogyan mi magunk között mondjuk, a Felvidék. Ez az otthonunk. És nem egy vagy két emberöltő óta, hanem évszázadok óta, amihez nyitott mentalitás társul. Naivnak tűnik, de gondoljunk csak bele, ki ne óhajtana becsületet és tiszteletet látni maga körül, szülőföldjén ahelyett, ami van? Becsületet a munkájának, tisztességes kereset formájában is. Azt hiszem, hogy sokan szeretnék ezt így megélni. Ehelyett látszatot, valakik döntéseit kapjuk kézhez. Mondjuk ki, mindenre jutna az államból, ha a betervezett anyagiak mind egy szálig megérkeznének oda, ahová valók. Például miért kell megkülönböztetést alkalmazni észak és dél között? Hiszen tetszik vagy sem, de mi vagyunk az ország szíve és motorja.