A dunaszerdahelyi Covid-19 osztály

Bindics László
2021. november 2.
Aki nem fordult meg itt, majdhogynem semmit nem tud a járványról. Ezen kijelentésem mellé a teljes mivoltomban, lényemben odaállok.

A médiából felénk áramló adatok, számok, görbék, számítások csak információk. Semmi több!!! Nem emberi életek. MINDEN EGYES EMBERI ÉLET SZÁMÍT!!! Nap mint nap halnak meg emberek a vírusban, sokan elolvassák és továbblépnek. Ez csak egy adat, gondolják.

Csakhogy, ez a sok halott ember rendelkezik több száz hozzátartozóval, unokával, fiaikkal, lányaikkal, szeretteikkel, akik veszítenek. Elveszítik azt a személyt akit szeretnek, aki nevelte őket, akit neveltek, gondoskodott róluk, egymáshoz tartoztak. Minden nap több és több más és más család. Ezek nem csak adatok.

SENKI NE VEGYE A BÁTORSÁGOT EGY PILLANATRA SE HOGY CSAK EGY SZÁMNAK TEKINTSE ŐKET!!! SENKI!!! Hús-vér emberek, családok, szenvednek. Ha azt gondolod, hogy te nem kerülhetsz ebbe a helyzetbe, TÉVEDSZ!!! Csalódnod kell!

Ami ma még biztosnak tűnik az egy szempillantás alatt összeomolhat. Észre sem veszed és megváltozik minden, egyre nehezebben kapsz levegőt, felszökik a lázad, megállás nélkül izzadsz, dübörög a szíved, nem tudsz enni, iszonyúan fáj mindened, feküdni se jó, de már ülni sincs erőd és egyre nehezebben kapsz levegőt.

EGYRE FOGY A LEVEGŐ!!!

Elkezdesz pánikolni, miért pont veled történik ez? Családodra gondolsz, szeretteidre, mi lesz velük? A szenvedés mértéke egyszer elér arra pontra, hogy már inkább meghalnál csak szabadulj meg tőle, ÉS CSAK EGYRE FOGY A LEVEGŐD!!! Míg nem összepottyansz az oxigénhiánytól. Bevisz a gyorsmenütő.

DS COVID-19 OSZTÁLY. Aki még nem járt itt, nem szembesült azzal ami itt van, semmit nem tud erről a betegségről. SEMMIT!!! A szenvedés áttitatja az egész helyet!!! Fuldokló emberek, vértköhögő, erőtlen fekvőbetegek, kiknek annyi erejük sincs, hogy felüljenek az ágyukban. Az erő teljesen elhagyta őket.

NINCS LEVEGŐ.

Egész nap erős köhögést, hörgést és jajveszékelést hallani megállás nélkül!!! HANGOS JAJVESZÉKELÉS 24 ÓRÁN ÁT, MEGÁLLÁS NÉLKÜL!!! Fájdalom, kétségbeesés és a halál jár mindenhol.

Az egyetlen pozitívum ezen a helyen, a reménysugár, az isteni fény, a csodálat eleme, azok az itt dolgozó, szolgálatot teljesítő orvosok, nővérek, alkalmazottak. Ők azok akik minden nap otthon hagyják szeretteiket és 12 órán át teljesen beöltözve, úgy hogy csak a szemük látszik ki, mentik az emberek életét. Harcolnak az emberekért. Vállt vállvetve, önzetlenül küzdenek megállás nélkül. Sokuknak otthon fekszik betegen a párja, kisgyermekeiket hátrahagyva jönnek dolgozni.

Gondolatban, minden emberi álazatommal ami csak van, letérdelek eléjük és teljes szívemből megköszönöm nekik amit tesznek, mert ha ŐK nincsenek, ma már én nem élek. EBBEN BIZTOS VAGYOK. Nekik köszönhetem az életemet, sok sok más emberrel együtt. Ettől nagyobb ajándék nincs és nem is lesz.

ŐK AZOK AKIK A LEGNAGYOBB DOLGOT VISZIK VÉGHEZ!!! ÉLETEKET MENTNEK!!! MINDEN MEGBECSÜLÉS ÉS TISZTELET AZ ÖVÉK!!!

(naplóm., 2021 február)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Profile picture for user Bindics László
35 blogbejegyzés
Bindics László
36 karma
Az én szülőföldem, sokunk szülőföldje, ahogyan mi magunk között mondjuk, a Felvidék. Ez az otthonunk. És nem egy vagy két emberöltő óta, hanem évszázadok óta, amihez nyitott mentalitás társul. Naivnak tűnik, de gondoljunk csak bele, ki ne óhajtana becsületet és tiszteletet látni maga körül, szülőföldjén ahelyett, ami van? Becsületet a munkájának, tisztességes kereset formájában is. Azt hiszem, hogy sokan szeretnék ezt így megélni. Ehelyett látszatot, valakik döntéseit kapjuk kézhez. Mondjuk ki, mindenre jutna az államból, ha a betervezett anyagiak mind egy szálig megérkeznének oda, ahová valók. Például miért kell megkülönböztetést alkalmazni észak és dél között? Hiszen tetszik vagy sem, de mi vagyunk az ország szíve és motorja.