77 hős

Jéney Gàbor
2021. november 19.
Hősnek nevezte azt a 77 képviselőt, aki megszavazta a kórházreformot.

Eduard Hegger kezd ráérezni a kormányzára, ami a népbutitást illeti. Hősnek nevezte azt a 77 képviselőt, aki megszavazta a kórházreformot. A gumicsont általában nagyon provokatív. Éppen ezért felcsigázza az embert. Ez a kultúrharc legfőbb komponense. 

Ezzel veszik el a figyelmet az igazán fontos dolgok felől. Ahol ez megjelenik, ott mindig valamit vagy kompenzálnak vagy épp eltakarnak. Nagyon szereti ezt a média, a közélet és az ellenzéki politikusok. Ezzel lehet kattintásokat generálni és pénzt keresni. Erre lehet aztán építeni a szociális médiában csoportokat, vagy a hétköznapokba mozgalmat vagy tüntetést. Meg tudja alapozni egy párt hatalmát. 

Olyan mint a bulvár, pornó, reklám vagy fake news.  Úgy is hat. Éppen ezért ki kell fejleszteni a társadalmi immunitást. Mivel nincs semmilyen különbség az új és a régi kormány között, ezért kell valami amivel lehet terelni a figyelmet. 

A régi kormányt nem szerettem az újban meg csalódtam. Van itt minden, elfeledett ausztrál farm, csókosok az állami cégek és ügynökségek éllén, be nem tartott törvények, hungarofóbia és kivételezés. 

Igor Matovič egy "adóforradalmat" jelentett be. Ami jó, mert ki ne szeretne több pénzből gazdálkodni. De üröm az örömben, hogy nincs rá fedezet és újra a hadsereg büdzséjét akarja meg vágni. Ez megy már 30 éve. Én tisztelem katonákat. Vállalják a szolgálatot még ilyen körülmények között is. S a helyzet körülöttünk a Világban közel sem rózsás. Nem gondolom, hogy most ez lenne a legokosabb. 

Valamiből népszerűséget kell kovácsolni. Nincs szavazó a kormány pártok mögött, holott pénz, paripa, fegyver ott van a kezükben. Legitimizálni kellene a kormány politikáját, ami nem nagyon sikerül. Óriási ellenállásba ütközik minden cselekedet. S maga a koalíció sem valami stabil. 

Én is most a kultúrharcról írok, nehéz neki ellenállni. Arra kérek még is mindenkit, hogy arra figyeljünk amit csinál és nem azt amit mond a kormány. Három kérdést tegyünk fel magunknak. Jobban élünk, mint ez előtt? Boldogok vagyunk? Milyenek a kilátásaink a jövőre? Ha ezt a 3 kérdést megválaszoljátok ott a válasz. S ez számít nem az ami elhangzik a pulpitusról, mert ígéretni bárki tud, úgy ahogy magyarázkodni is. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Profile picture for user Jéney Gàbor
99 blogbejegyzés
Jéney Gàbor
15 karma