3. oltás

Jéney Gàbor
2021. december 18.
"A demokrácia nem elég jó de még nem találtak ki jobbat" Winston Churchill.

Az imént megkaptam a 3. oltást. Ígértem meg lett. Nem bíztam magam a online rendszer szeszélyére így regisztráció nélkül oltattam magam. Az hogy mennyire fog ez az adag megviselni azt majd meglátjuk. 

Az Új Szó hasábjain már elvesztettük az értelmiségünket. Megdöbbeve olvastam, hogy mennyire újonganak egy feudális olaj államért. Persze ütjük-vágjuk a demokráciát és válogatott jelzőkkel illetjük a választott vezetőinket. De vajon megtehetnénk ezt Halif bin Zájed al-Nahján fő emírrel is? 

Biztos hogy gyönyörű Dubaj vagy Abu-Dzabi, de látjuk mögötte a nyomort is? Hol van a sok munkahelyi balesetben meghalt vendégmunkás? Csak a szomszédos Katarban 6500 haltak meg a foci vb építésén. 

Egy feudális berendezkedésű állam vagy egy diktatúra sokkal hatékonyabban tud védekezni, mint egy szabad demokrácia. "A demokrácia nem elég jó de még nem találtak ki jobbat" Winston Churchill. 

Egy demokráciaban visszakérdeznek és érvelni kell. Amíg nincsenek érvek addig a kérdések adottak. Ami pedig a mi kis valóságunkat illeti ott valahogy nem látom, hogy követelnék az államtól, hogy vállaljon garanciát a vakcina hosszútávú hatásaira. Vagy akkor minek is hoztuk létre az államot és minek fizetjük az adót. Bár ezt az országot nem a polgárok, hanem a nagyhatalmak hozztàk létre. Ez az értelmiség nem kéri számon az EB a titkosított vakcina szerződéseket sem.

Ami a maszk viselést illeti azzal kinek nincs tele a hócipője? Csak annyi a különbség, hogy mi melósok nem napi 1-2 órát hordjuk azt is úgy tessék-lássék módon. Látjuk az orvosokat akik ezt nem teszik, látjuk a tanárokat akik ezt mellőzik és láttam a rendőrt az oltási centrumban aki mellett elmentem. Akinek nem inge ne vegye magára. 

Megy az újongás a kötelező oltás iránt is. Persze biztos hogy meggondolandó dolog lenne, ha már csak az a 10-20% hiányozna, de hiányzik az ország fele. Nem tudom, hogy ehhez hány logikai lépés után jön a kényszertáplálás. De vajon mi van ha úgy döntenek, hogy nem kérik az oltást és a büntetést sem fizetik ki? Mennyi ilyen büntetés végrehajtást bír ki az adminisztráció? Mert ezt az oltás ellenesek megszervezik a facebook-on pillanatok alatt. Mi lesz ha egy szélső jobbos párt azzal fog házalni, hogy amnesztiát ígér az oltást és a büntetést visszautasítók számára? Mert a pártreferenciák önmagukért beszélnek.

Most már a 60 felettieket akarják kötelezően oltani. Úgy gondolják ők kevésbé veszélyesek. 

Persze ez senkit sem jogosít fel arra , hogy veszélyeztje a másik egészségét. Be kell tartani a szabályokat! Van biztonsági őr és rendőr. Meg minden telefonon kamera és sokszor kiderül, hogy aki számonkéri az sem tartja be. Így pedig nehéz nagyon nehéz. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Profile picture for user Jéney Gàbor
99 blogbejegyzés
Jéney Gàbor
15 karma