-25kg

Jéney Gàbor
2021. július 26.
Ennyit fogytam. Most erről írok pár sort.

Tavaly november óta ledobtam 25kg-mot. Tudom, hogy sok mindenkinek problémája van a túlsúllyal. Minden kövér embert zavar az állapota. Ráadásul az egészségre és a pszichére sincs jó hatással.

Nem fogom elmondani, hogy én miként csináltam. Nem biztos, hogy neked ez megfelel. Bár biológiailag egyformák vagyunk, de a lélek, szellem és a fölöttes én miatt mindenki más. Egyedi. Isten a maga képére teremtett minket ezért nincs két egyforma ember. 

De azért van pár tanácsom fogyókúra előtt állóknak. 

- Nagyon fontos, hogy legyen miből fogyni, mert a nélkül nehéz. 

-Ha elhatároztad csináld végig, mert a túlsúly is jobb, mint a jo-jó effektus. 

-Erről a témáról ne olvass könyvet, magazint, internetet! Az egymásnak ellentmondó információk csak összezavarnak. Látogasd meg a háziorvosodat és konzultálj vele. Ő ismer téged és az egészségügyi állapotát. Ha nem is tud segíteni a megfelelő szakemberhez tud küldeni. Aki, nem tegnap nyomtatta ki a diplomáját és többnyire fizeti a biztosító. 

-Ne rendelj magadnak csoda ételeket. A legtöbbjük drága és sokszor ha nem rendelsz mindjárt vissza mennek a kilók. Sokszor nem is tudsz rendelni, mert nem dolgoznak vagy máshol időzöl. A rendelés csak elfoglalt embereknek ajánlom. Inkább tanuld meg a recepteket. Ha megmondták, hogy mit ehetsz, akkor kereshetsz magadnak recepteket. 

-A fogyókúra nagyon megterhelő lelkileg. Ezért előtte rendezd a lelki gondjaidat. Nagy fokú önfegyelmet kíván. Ezért a családdal, barátokkal, kollégákkal beszéld meg a gondjaidat. Ha nagy a gond fordulj pszichológushoz, nem ciki. 

-Nincs szükséged csodabogyókra. Lehet tőle fogyni, de ha nem szeded vissza jönnek a kilók kamattal együtt. Nem éri meg azt a pénzt. 

-No már csak a mozgás maradt. Nekem ez időben volt egy gyulladás a vállamban. Ezért a sport ki volt lőve. De elkezdtem sétálni és ez is segített. Nem szabad alábecsülni a kevésbé megterhelő mozgáskultúrákat sem. De akinek nincsenek ilyen gondjai az válogathat kedvére. Ha maga nem tud, akkor vannak személyi edzők. 

Persze a fogyókúra után jön a neheze. Meg kell tartani a súlyt. Ez még számomra sem természetes. Így ezzel én is küzdök. Remélem idővel könnyebb lesz.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Profile picture for user Jéney Gàbor
99 blogbejegyzés
Jéney Gàbor
15 karma