Az érzelmeket szeretné megjeleníteni

Puksa Mátyás Ferenc

Puksa Mátyás Ferenc az Új Szó közösségi oldalán találkozott a napilap videós tehetségkutatóját hirdető pályázattal. Azért jelentkezett rá, hogy megtudja, hogyan értékelik a munkáját. A pályázók pénznyereményre számíthatnak és gyakornoki állást kaphatnak az Új Szó szerkesztőségében.

Puksa Mátyás Ferenc autodidakta módon lett rövidfilm készítő. Leginkább az internet, főként YouTube-videók segítségével fejlesztette folyamatosan tudását. Jelenleg, egyetemi tanulmányai mellett, egy stúdióban tanul, ahol a TV-s szakmával ismerkedik.

Mióta foglalkozik videózással?

A szüleimtől kaptam egy kis fényképezőgépet még egészen fiatal koromban, akkor lettem szerelmes a fotózásba, majd később videókat kezdtem készíteni és azóta megállás nélkül folytatom ezt a hobbit.

Miért jó filmeket készíteni, mi a szép ebben a munkában vagy művészetben?

Nagyon szépen át lehet adni az érzelmeket a filmekkel. Természetesen a képekkel is így van ez, de szerintem videóval sokkal hatásosabb és esetenként könnyebb is. Számomra elsősorban hobbi, az utóbbi időben munka is, de nagyon szeretném, ha ez így is maradna, tehát ha a munkám a hobbim lenne, akkor nagyon jól járnék vele.

Mit vár az Új Szó pályázatától, miért jelentkezett a felhívásra?

Eddig ez a legnagyobb szabású művem, amelyet beküldtem a felhívásra. Ennek elkészítésére fordítottam eddig a legtöbb időt, erre a filmre vagyok a legbüszkébb. Szeretném megmérettetni magam, hogy nagyjából hogy állok vele.

Részletek az Új Szó videós tehetségkutatójáról itt!

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?