Mivel raktáron volt, elvitték a Capellót

biolife

Gyorsan kellett beszereznie egy kukoricaadaptert a vágbesztercei APW-TECH vállalatnak, ezért úgy döntött, a Biolife segítségét kéri az ügyben. Jó volt a döntés, hiszen a galántai cégnek volt a raktáron egy ilyen munkaeszköze. A döntéshez hozzásegítette őket a jó referencia is.

Az APW-TECH s.r.o. mindössze 25 hektáron gazdálkodik, ám bevételük jelentős forrása szolgáltatásból ered. Tavaly egy olyan felkérést kaptak, amelyhez gyorsan kellett beszerezni egy kukoricaadaptert. „Mindenki tudja, milyen nehéz jól időzíteni a munkát a földeken. Szinte mindent egyszerre kell végezni, ráadásul reagálnunk kell a felkérésekre a későbbi munkákhoz is. Tavaly épp a tavaszi csúcsban kaptunk egy érdekes felkérést, emiatt gyorsan be kellett szereznünk egy kukoricaadaptert. Nagyon rövid idő állt a rendelkezésünkre, hogy beszerezzük a szükséges kiegészítőt a kombájnunkhoz. Többféle márka között válogattunk, de mivel a Biolife-nál volt a raktáron egy Capello Diamant HS8, a mérleg nyelve efelé a kiegészítő felé kezdett billenni. Azonban nem akartunk elhamarkodottan dönteni, ragaszkodtunk az elképzeléseinkhez, ezért referenciát kértünk az egyik gazdától, akinek már van ilyen adaptere. A gép épp nem dolgozott, de amit elmondott a Diamantról, meggyőző volt, így elvittük a raktáron lévő Capellót” – vázolta Karol Janek, az APW-TECH ügyvezetője.

Féltek a túl magas fogyasztástól

Bár a cég ügyvezetőjét kissé aggasztotta, hogy túl magas lesz a fogyasztás a nyolcsoros kukoricaadapternél, azonban a gazdánál, ahol a referenciát kérte, a gépet kezelő kombájnista állította, hogy ettől nem kell tartani. Ez az állítás beigazolódott. „Azt is hozzá kell tennem, hogy egy ugyanolyan kombájnnal aggregálták az adaptert, mint amilyen a miénk is. Most már a tapasztalatból kiindulva állíthatom, hogy a nyolcsoros adapternél teljesen rendben van a fogyasztás. Nagyon elégedett vagyok az adapter munkájával, ezért még egy ugyanilyen adapter vásárlását mérlegelem” – tette hozzá Karol Janek.

Milyen munkát végez a kukoricaadapter?

Arról, hogy tulajdonképpen milyen munkát végez az adapter, leginkább az beszélhetne, akinél a szolgáltatást végezték. „Az ügyfeleinket kellemesen meglepte a kukoricaadapter munkája. Azelőtt a kombájnok után mindig mulcsozni kellett, a Capello után azonban a mulcsozást kihagyhatták, tehát egy munkafolyamatot megspóroltak. A kombájn után elég volt egy tárcsával beforgatni a szármaradványt” – magyarázta az adapter tulajdonosa.

Mit kell tudni a Capello Diamant HS8-ról?

Mechanikailag tökéletesített, robusztus, de könnyű, hatékony és precíz. Talán ezek a jellemzők illenek a leginkább az adapterre. Az olasz márka már több mint fél évszázada foglalkozik adapterek gyártásával, jelenleg a cégnél épp a kukoricaadapterek gyártása dominál. A Capellónak egyébként ez a típus a csúcsterméke. Referenciát pedig – ahogy a fentiek is mutatják, érdemes a gazdáktól kérni.

(-r)

Galéria
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?